Τιμωρια στο bullying κατοπιν εορτης

12:00 18/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Η αυτοκτονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος κηδεύτηκε χθες σε κλίμα οδύνης, κινητοποιεί, κατόπιν εορτής, την πολιτεία που προσπαθεί τώρα να αντιμετωπίσει το φαινόμενο του bullying. Ο...
υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, εισάγει προς ψήφιση ειδική διάταξη για τις περιπτώσεις εκφοβισμού που προβλέπει ποινή φυλάκισης έξι μηνών για όποιον με συνεχή σκληρή συμπεριφορά προκαλεί σε κάποιο τρίτο πρόσωπο σωματική κάκωση ή άλλη βλάβη της σωματικής ή ψυχικής υγείας.
Αλλάζει έτσι το άρθρο 312 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο πλέον αντικαθίσταται ώστε να περιλαμβάνει την προβλεπόμενη ποινή,
ανάγοντας σε αξιόποινη πράξη την επιθετική συμπεριφορά.
Με την ίδια ποινή φυλάκισης έξι μηνών θα τιμωρείται επίσης όποιος κακόβουλα παραμέλησε τις υποχρεώσεις του και δεν απέτρεψε ως όφειλε κάποιο περιστατικό bullying που οδήγησε σε σωματική ή ψυχική βλάβη του παθόντα.
Εν τω μεταξύ, έγινε χθες στην Κρήτη η κηδεία του 20χρονου σπουδαστή. Χιλιάδες άνθρωποι είπαν το τελευταίο αντίο στον Γιακουμάκη, ενώ ο πόνος ήταν τέτοιος που... ράγισαν καρδιές.
Τραγικές φιγούρες ο πατέρας και η μητέρα του νεαρού αλλά και η οικογένειά του. Ολοι έμειναν με ένα αναπάντητο γιατί και ζητούσαν να βρεθούν αυτοί που έσπρωξαν τον Βαγγέλη στην απόγνωση και την αυτοκτονία.
Χιλιάδες νέοι με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν το παιδί με μπαλωθιές και τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία προσπαθώντας να στηρίξουν τη μητέρα του, η οποία από τον άφατο πόνο λιποθύμησε.
Keywords
Αναζητήσεις
πια ειναι η τιμωρια για μπουλιγκ
Τυχαία Θέματα