Τηλεοπτικες αδειες και mega: τοσοι stupid στο μαξιμου;

13:15 21/7/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
«Μετά από 27 χρόνια κυρίαρχης παρουσίας και πολυσχιδούς προσφοράς η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. κρίθηκε από καινοφανή όργανα, «στάσιμη». Λάθος, εθελοτυφλία ή σκοπιμότητα άραγε;»...

MEGA
Το πράγμα αγαπητοί φίλοι αρχίζει να γίνεται άκρως επικίνδυνο, με τα παιχνίδια του Μαξίμου όταν αυτό αφορά τον περιορισμό της πολυφωνίας και κατ΄επέκταση την κατάλυση της ίδιας της δημοκρατίας. Διότι η πολυφωνία των ΜΜΕ
είναι ταυτόσημη με την έννοια της δημοκρατίας!

Αυτή η πολυφωνία και ελευθερία έκφρασης και ενημέρωσης, γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη, όταν στα παιχνίδια του Μαξίμου-περιορίζουν την ελεύθερη έκφραση σε συγκεκριμένο αριθμό ΜΜΕ και αποκλείουν άλλα-για παραμονή στην εξουσία, συμμετέχουν άτομα «εγνωσμένου κύρους» και «προσωπικότητες» από το χώρο του «Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου» μαζί με άλλες «προοδευτικές δυνάμεις» που παλαιότερα επί ΠΑΣΟΚ, ήταν οι λεγόμενες «και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις» αντίστροφα.

Είναι επικίνδυνο, διότι αυτές οι «προσωπικότητες» είναι άτομα με εξέχουσες θέσεις στην κοινωνία. Καθηγητές και στελέχη με υψηλές κοινωνικές θέσεις.

Ούτε μέτοχος του MEGA είμαι, ούτε καμιά σχέση έχω μαζί του. Γνωρίζω όμως πολύ καλά, από τις συνεργασίες μου εντός εκτός Ελλάδος με τα ΜΜΕ πως λειτουργεί ένας τηλεοπτικός σταθμός, πως χορηγούνται οι τηλεοπτικές άδειες στην Ευρώπη και σε άλλες δημοκρατικές χώρες, με ευθύνη πάντα των ανεξάρτητων αρχών.

Αναρωτιέμαι λοιπόν: τόσο πολλοί Stupid-ηλίθιοι έχουν μαζευτεί στο Μαξίμου; Έτσι απλά παίρνεις μια απόφαση για έναν ιστορικό τηλεοπτικό σταθμό όπως το MEGA-και άλλα κανάλια-να τον κλείσεις χωρίς να βουτήξεις τη γλώσσα στο μυαλό να το σκεφθείς; Ρε ηλίθιοι… το «μπακάλικο» της γειτονιάς κλείνεται για λόγους καθαριότητας;

Προσωπικά, έχοντας γνώση του συγκεκριμένου αντικειμένου δεν θα συμμετείχα σε μια διορισμένη επιτροπή, για να πάρω αποφάσεις αντίθετες με τη συνειδησή μου. Και όχι απλά θα ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω, αλλά θα κρυβόμουν σε «λαγούμια» όπως ο Σαντάμ Χουσείν.

Πριν κλείσω το σημειωμά μου θα ήθελα για την ιστορία να αναφέρω τα ονόματα που επέλεξε ο «Μητροπολίτης» Νίκος Παππάς μαζί με το «διάκο» και εκτελεστικό όργανο της ΓΓΕΕ Ελευθέριο Κρέτσο. Διαβάστε και θαυμάστε ονόματα χωρίς ντροπή, μετά την κατάργηση του ΕΣΡ που είχε την ευθύνη της αδειοδότησης ως ανεξάρτητη αρχή. Αλήθεια, υπάρχει λίγη τσίπα και ντροπή;

Εκτιμησή μου είναι-με όση εμπειρία διαθέτω-ότι διαγωνισμός και επιτροπή είναι μια «κυβερνητική φούσκα ντροπής» που δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, διότι είναι εναντίον της ελεύθερης αγοράς που διαμορφώνει η ίδια η κοινωνία μέσα από νόμους και κανόνες. Όλοι οφείλουν να σέβονται νόμους και κανόνες, και όχι αποφάσεις που θυμίζουν ολοκληρωτικά καθεστώτα….

ΑΠΟΦΑΣΗ της ΓΓΕΕ
Α. Συνιστάται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας(σημείωση του Κ.Π. ….ανεξάρτητη αρχή σε αντικατάσταση του ΕΣΡ…), Πενταμελής Ειδική Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού για τη χορήγηση των τεσσάρων (4) αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition), η οποία συγκροτείται ως εξής:

1. Δουληγέρης Χρήστος, Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά, Πρόεδρος, με αναπληρωτή τον Αναγνωστόπουλο Θεοφάνη, Προϊστάμενο του Τμήματος Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής της Διεύθυνσης Ψηφιακής Στρατηγικής Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

2. Μαρεντάκης Χαράλαμπος, Διδάκτορας της Επιστήμης της Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας, Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Προγραμματισμού και Αναφορών των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.), μέλος, με αναπληρωτή τον Χατζηλοΐζο Σπυρίδωνα, μόνιμο υπάλληλο της Διεύθυνσης Ραδιοφάσματος και Δορυφορικών Επικοινωνιών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

3. Κολυβάς Γεώργιος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Προϊστάμενος του Τμήματος Ρύθμισης Τηλεπικοινωνιακών Θεμάτων της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.), μέλος, με αναπληρωτή τον Τασιόπουλο Δημήτριο, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

4. Αγγελής Νικόλαος, Νομικός, Ειδικός Επιστήμονας στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.), μέλος, με αναπληρώτρια την Λιώση Κωνσταντίνα, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Νομικής Υποστήριξης της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων Συμβάσεων και Προμηθειών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

5. Πάγγος Ιωάννης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, μέλος, με αναπληρώτρια την Πλαντζουνάκη Ιωάννα, Προϊσταμένη του Τμήματος Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσίων Συμβάσεων και Προμηθειών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Αυτή είναι η επιτροπή αξιολόγησης των αδειών. Κομματική η όχι δεν έχει σημασία. Πάντα υπήρχαν «εθελοντές» με το αζημίωτο…. Λυπάμαι όμως που αυτά τα πρόσωπα συμμετέχουν σε μια επιτροπή «παρωδία». Υπάρχει περίπτωση κάποιος να παραιτηθεί από ευαισθησία; Μπα η «γαϊδουριά» υπερέχει!!! Η πολύ Μ….. βαράει και στον «εγκέφαλο».

Άντε για «καλοί μου άνθρωποι» …της επιτροπής και του Μαξίμου που θα έλεγε και ο αείμνηστος Θανάσης Βέγγος! Αλλά ποια επιτροπή του κ…….!
Keywords
Τυχαία Θέματα