Τι θα πει ο μητσοτάκης στην πολιτική επιτροπή νδ

10:56 23/2/2020 - Πηγή: Fimotro
Δείτε live την ομιλία του προέδρου της ΝΔ

Συνεδριάζει στις 10:30 π.μ., υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη η συνεδρίαση θα ξεκινήσει με ομιλία του κ. Μητσοτάκη ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στις προτεραιότητες και το έργο της κυβέρνησης καθώς και στα θέματα της επικαιρότητας. Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις των μελών της Πολιτικής Επιτροπής.

Επίσης στη συνεδρίαση θα ψηφιστούν τροποποιήσεις

στον κανονισμό λειτουργίας των Περιφερειακών Οργανώσεων και θα εκλεγούν οκτώ συνολικά αιρετά μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Πέραν της εισήγησης του πρωθυπουργού, στη συνεδρίαση θα τοποθετηθούν και μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, θα ψηφιστούν κάποιες τροποποιήσεις στον Κανονισμό Λειτουργίας Περιφερειακών Οργανώσεων και θα εκλεγούν τα οκτώ συνολικά αιρετά μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Οι υποψηφιότητες που κατατέθηκαν ήταν όσες και οι θέσεις που θα καλυφθούν, τέσσερις από βουλευτές και άλλες τέσσερις, από μη κοινοβουλευτικούς. Συγκεκριμένα, οι υποψηφιότητες που θα στηριχθούν είναι, οι βουλευτές Γιάννης Οικονόμου (Φθιώτιδας και πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ), Περικλής Μαντάς (πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ Μεσσηνίας), Μαρία Κεφάλα (πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων) και Βασίλης Σπανάκης (νότιου τομέα Αθήνας, πρώην γραμματέας Οργανωτικού και Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων).

Η επιλογή τους και η στήριξή τους, σύμφωνα με κομματικές πηγές, γίνεται γιατί και οι τέσσερις είναι νεοεκλεγμένοι και έχουν ασχοληθεί επί μακρόν, πριν γίνουν βουλευτές, με κομματικές οργανώσεις και, στο πρόσωπό τους, τιμάται η διαχρονική τους κομματική πορεία. Τα τέσσερα μη κοινοβουλευτικά στελέχη τα οποία θα στελεχώσουν την Εκτελεστική Γραμματεία, είναι: ως εκπρόσωπος της αυτοδιοίκησης ο Κώστας Αγοραστός, ο Γιώργος Καρανίκας, πρόεδρος Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), ο επιχειρηματίας Γιάννης Πολιτόπουλος, καθώς και η Μαρία Σαριγιανίδου, δικηγόρος και πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.

Από τη στιγμή που οι υποψήφιοι είναι όσες και οι θέσεις που θα καλυφθούν, το μόνο ενδιαφέρον σήμερα είναι η σειρά εκλογής τους, εκτός και αν συμφωνηθεί μεταξύ των μελών της Πολιτικής Επιτροπής και δεν ανοίξει καθόλου η κάλπη, εκλεγόμενοι όλοι δια βοής.

Keywords
Τυχαία Θέματα