Τι σχεδιαζουν οι ηπα για τη συρια...

14:56 30/5/2013 - Πηγή: Fimotro
Η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα έχει ζητήσει από την Πεντάγωνο να εκπονήσει σχέδια για μια στρατιωτική ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Συρία, αποκαλύπτουν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου λίγες ημέρες πριν την ...
διεξαγωγή της "Διάσκεψης - Γενεύη 2" για τη συριακή κρίση.
Την ίδια ώρα, ο ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός των ανταρτών (FSA) κάνει λόγο για "επέλαση" της Χεζμπολάχ της στην Συρία. Σε συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο BBC, o επικεφαλής του FSA
, στρατηγός Σελίμ Ιντρίς, καταγγέλλει τους μαχητές της σιϊτικής οργάνωσης για "εισβολή στη χώρα του Μπασάρ Αλ ΑΣαντ προκειμένου να πολεμήσουν στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων προσθέτοντας επίσης πως ο αριθμός τους ξεπερνά τις επτά χιλιάδες στην πόλη Κουσείρ όπου τα τελευταία 24ωρα διεξάγονται σφοδρές μάχες μεταξύ ανταρτών και των κυβερνητικών δυνάμεων. Από την πλευρά της, η Γαλλία εκτιμά ότι ο αριθμός των μαχητών της Χεζμπολάχ στη συριακή πόλη υπολογίζεται σε τρεις με τέσσερις χιλιάδες. Ήδη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει ζητήσει από την οργάνωση του Λιβάνου να αποσύρει άμεσα τους μαχητές της από το συριακό έδαφος ενώ ο ΟΗΕ έσπευσε να καταδικάσει την ανάμιξη "ξένων μαχητών" στη Συρία.
Στο μεταξύ, λίγα 24ωρα μετά την άρση του ευρωπαϊκού εμπάργκο για παράδοση όπλων στη Συρία, η ανεξάρτητη ομάδα ερευνητών του ΟΗΕ κάνει λόγο για όλο και περισσότερες φρικαλεότητες στον εμφύλιο από τις δύο πλευρές αφήνοντας να εννοηθεί πως η επικείμενη έκθεση για την κατάσταση στη χώρα «θα είναι τρομακτική».
Ο επικεφαλής της ομάδας ερευνητών, Πάουλο Πινιέρο, ανέφερε χαρακτηριστικά πως έχουν καταγραφεί τρομακτικά εγκλήματα και από τις δύο πλευρές, σημειώνοντας πως εκείνα του καθεστωτικού στρατού είναι μεγαλύτερης κλίμακας.
Έχει μείνει «μία μειονότητα ανταρτών με δημοκρατικό υπόβαθρο που πιστεύουν στο "συριακό μωσαϊκό" και θέλουν ένα κράτος για όλους» ανέφερε, όπως μεταδίδει το Reuters, ο Πινιέρα μιλώντας στο Παρίσι.
"Η επόμενη έκθεση των ερευνητών του ΟΗΕ, η οποία καταρτίζεται βάσει των όσων αναφέρουν πρόσφυγες που έχουν διαφύγει από τη Συρία -καθώς η Δαμασκός δεν δίνει πρόσβαση στα μέλη της ομάδας του ΟΗΕ- «είναι τρομακτική όσον αφορά το συνδυασμό εκκοσμίκευσης, ριζοσπαστικοποίησης και κλιμάκωσης των παραβιάσεων ανθρώπινων δικαιωμάτων» , πρόσθεσε .
Keywords
Τυχαία Θέματα