Τι σχεδιαζει η τροικα...

ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ...
Το απόρρητο έγγραφο της Τρόικας, σχετικά με τις διαρθρωτικές αλλαγές που θέλουν να επιβάλλουν, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προκαλέσει...
σίγουρα αντιδράσεις. Έρχεται βροχή τροπολογιών, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, με πρώτο αυτό των δικηγόρων και πολλά άλλα.
Αναφέρουμε κάποια σημεία των 89 δράσεων που αναμένουν να υλοποιηθούν.
Φορολογικά
θέματα (τοποθέτηση μόνιμου γενικού γραμματέα φορολογικών θεμάτων στο υπουργείο Οικονομικών με 5ετή θητεία, αντικατατάσταση των διευθυντών Εφοριών, όταν δεν πιάνουν στόχους, δημοσίευση στο διαδίκτυο βασικών δεικτών απόδοσης στις Εφορίες, ενεργοποίηση της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων στη φορολογική διοίκηση, βελτίωση του συστήματος προστασίας πληροφοριοδοτών για τη διαφθορά.Συγχώνευση όλων των Ταμείων (τα εναπομείναντα) στον προβληματικό ΕΟΠΥΥ. Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης είχε ανασταλεί η υπαγωγή στον ΕΟΠΥΥ (νομικών, δημοσιογράφων, μηχανικών κλπ). Με νέο άρθρο, θα πρέπει να καταργηθεί η αναστολή.Αναθεώρηση του νόμου περί δικηγόρων και τη λειτουργία άσκησης του επαγγέλματος. Ζητείται κατάργηση της της υποχρεωτικής παρουσίας δικηγόρου για την υπογραφή συμβολαιογραφικής πράξης και κατάργηση ελαχίστων ποσών για δικηγόρους που αμείβονται με έμμισθη εντολή. Αντιδρούν οι βουλευτές-δικηγόροι.Προσδιορισμός και κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων. Αναμένεται να προκαλέσει να αντιδράσεις διότι θα επιφέρει περαιτέρω πλήγμα σε πολλές κατηγορίες εργαζομένων.Διακοπή πληρωμών με μετρητά και τραπεζικές επιταγές σε εφορίες και αντικατάσταση τους με ενδοτραπεζικές συναλλαγές, ώστε να απελευθερωθεί το προσωπικό.Συγχωνεύσεις στον τομέα της Υγείας.Καθιέρωση προϋπολογισμού συνταγογράφησης για κάθε γιατρό και θέσπιση στόχου για το μέσο κόστος συνταγογράφησης ανά ασθενή.Διασφάλιση της πρόσβασης τρίτων στην παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη.Επιτάχυνση της εισόδου φθηνότερων γενόσημων στη λίστα συνταγογραφούμενων φαρμάκων.
Keywords
Τυχαία Θέματα