Τι κατεθεσε για τη χ.α ο μαρτυρας ε'...

11:22 8/10/2013 - Πηγή: Fimotro
Μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποιούσαν μαζικές σφαγές αμνοεριφίων σε στάνες έτσι ώστε να διδαχτεί η τεχνική των χτυπημάτων με μαχαίρι στην καρωτίδα, φέρεται να κατέθεσε στον ανακριτή, μάρτυρας...
που έχει μπει σε καθεστώς προστασίας.
Στην κατάθεσή του, ο μάρτυρας ο οποίος είπε ότι ήταν οργανωτικό μέλος μέχρι πρόσφατα, φέρεται να υποστήριξε επίσης ότι «τα μέλη ήταν υποχρεωμένα να διαβάσουν το βιβλίο του Χίτλερ «Ο Αγών μου», καθώς και το ημερολόγιο
του Γκέμπελς, ενώ άκουγαν στην κατήχηση ότι «σκοπός μας είναι να μπούμε στη Βουλή με τανκς».
«Η πρώτη μου θέση για εκπαίδευση ήταν στα κεντρικά των Αθηνών στην οδό Σολωμού. Τότε γνώρισα τον Ηλία Κασιδιάρη ο οποίος ήταν πυρηνάρχης, τον Ηλία Παναγιώταρο, τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο σε χαμηλότερη βαθμίδα, τον Γερμενή, τον Γιάννη Λαγό, τον Νίκο Μίχο, τον Μ…υπάλληλο της Βουλής, ενώ στην πορεία έμαθα ότι πολύ σημαντικό ιστορικό στέλεχος και πραγματικά δεξί χέρι του Μιχαλολιάκου ήταν ο Γ.Δ., ήδη δημοτικός σύμβουλος της ΧΑ στον Δήμο Αθηναίων».
Αναφερόμενος στην ιδεολογική κατήχηση, ο μάρτυρας φέρεται να λέει ότι «διδασκόταν αμέσως για την είσοδο μας σε πυρήνα ο ναζιστικός χαιρετισμός. Τα νεοσύλλεκτα στελέχη ήταν υποχρεωμένα να αγοράζουν σειρά βιβλίων ναζιστικού παρεχομένου, "ο Αγών μου" του Χίτλερ, το ημερολόγιο του Γκέμπελς και άλλα, τα πρωτόκολλα της Σιών, ώστε να γνωρίζουν οι νεοσύλλεκτοι ποιος είναι ο εχθρός τους. Δηλαδή οι Εβραίοι, οι Σιωνιστές και οι Κομμουνιστές.
»Αυτό πάντως που μας έλεγαν στις κατηχήσεις είναι ότι σκοπός της Χρυσής Αυγής είναι η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Χαρακτηριστικά έλεγαν ότι θα μπούμε στη Βουλή με τανκς».
Ο μάρτυρας φέρεται να καταθέτει ακόμη ότι για να ενταχθεί κάποιος στην οργάνωση έπρεπε να αποδείξει ότι είναι τυφλά πιστός στο κίνημα, στον αρχηγό και στις ιδέες του εθνικοσοσιαλισμού.
«Οταν γίνεις στέλεχος της οργάνωσης στο βαθμό του δοκίμου μέλους παίρνεις κομματική ταυτότητα, με σύμβολο τον μαίανδρο, το λογότυπο του κόμματος της Χρυσής Αυγής και τα στοιχεία σου. Φημολογείται ότι τα ανώτατα στελέχη της οργάνωσης είχαν άλλου τύπου ταυτότητες, πανομοιότυπες με τις ταυτότητες στελεχών του γερμανικού ναζιστικού κόμματος, του NSPD και μάλιστα λέγεται ότι η αρίθμηση άρχιζε από τον αριθμό 17 που ήταν ο πρώτος αριθμός των ταυτοτήτων και ανήκε στον Γιόζεφ Γκέμπελς. Σημειώνω για την ιστορία ότι ο Αδόλφος Χίτλερ δεν έχει αριθμό ταυτότητας, Δεν ξέρω αν είχε ο Νίκος Μιχαλολιάκος».
Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας φέρεται να περιγράφει συγκεκριμένο περιστατικό στο οποίο, όπως είπε, συμμετείχαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ενώ φέρεται να υποστηρίζει ότι όπως πολλοί άλλοι έτσι κι εκείνος παρασύρθηκε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «η έρευνα που έχει αρχίσει αυτή τη φορά να οδηγήσει σε κάποιο πραγματικό αποτέλεσμα και στην εξάλειψη του κινδύνου που λέγεται Χρυσή Αυγή».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα