Τι δηλωσε ο βενιζελος για την τροικα...

14:56 11/3/2013 - Πηγή: Fimotro
ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΕΣΤΡΩΣΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ, ΤΩΡΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ...
Ανησυχία για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα εξέφρασε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς βασική αρχή του είναι ότι δεν είναι δυνατόν να ληφθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα περιοριστικού χαρακτήρα γιατί αυτό δεν το...
αντέχει ούτε η οικονομία, ούτε η κοινωνία, ούτε η πολιτική ζωή του τόπου.
Ο κ. Βενιζέλος,
μιλώντας στον Real fm, εξέφρασε την άποψη ότι το μεγαλύτερο λάθος της Τρόικα, είναι ότι δεν επιτρέπει να κάνουμε ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ για το ειδικό τέλος της ΔΕΗ τόνισε ότι πρέπει να αντικατασταθεί με έναν ενιαίο φόρο ακινήτων.
Ο κ. Βενιζέλος πρεσβεύει την αντίληψη ότι πρέπει να ασκηθούν πιέσεις προς την Τρόικα και η κυβέρνηση να επιμείνει στις θέσεις της, ενόψει και της συνάντησης που θα έχει ο Αντώνης Σαμαράς με τους εκπροσώπους της.
Μάλιστα, αναφερόμενος στην πρόθεση της Τρόικα να ξεκινήσουν και πάλι οι πλειστηριασμοί, δήλωσε ότι η στάση του είναι κάθετα αρνητική και ότι δεν θα επιτρέψουν να χάσουν οι άνθρωποι τα σπίτια τους.
Για το «καυτό» θέμα των απολύσεων, ο κ Βενιζέλος δήλωσε ότι ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί χωρίς να γίνουν απολύσεις, αλλά με την αξιολόγηση και το σχέδιο για την κινητικότητα των υπαλλήλων.
Για την επόμενη ημέρα και για το αν συμμετέχει στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ με πολιτικά στελέχη, ο «πράσινος» πρόεδρος διευκρίνισε ότι υπάρχει πρόταση για κοινή κάθοδο με τη ΔΗΜΑΡ στις εκλογές. «Δεν θα εξαρτήσουμε τη στάση μας, όμως για την κυβέρνηση με την στάση της ΔΗΜΑΡ» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
Keywords
Τυχαία Θέματα