Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε η microsoft

10:14 1/1/2021 - Πηγή: Fimotro
Η εταιρεία δηλώνει ότι δεν κινδύνευσαν στοιχεία πελατών και συνεχίζει τις έρευνες για την υπόθεση

Θύμα της επίθεσης Ρώσων χάκερς δηλώνει ότι έπεσε η Microsoft, προστιθέμενη έτσι στη μακρά λίστα αμερικανικών υπηρεσιών που δέχτηκαν κυβερνοεπίθεση. Η πολυεθνική σημειώνει επίσης ότι οι χάκερ είχαν πρόσβαση στον εσωτερικό κώδικά της, αλλά δεν κινδύνευσαν στοιχεία πελατών ή υπηρεσίες που προσφέρει.

«Παρατηρήσαμε ασυνήθιστη δραστηριότητα με ένα μικρό

αριθμό εσωτερικών λογαριασμών και μετά από έλεγχο ανακαλύψαμε ότι ένας εξ αυτών χρησιμοποιήθηκε για να εξεταστεί ο κώδικάς μας», ανέφερε σε ανάρτησή της η εταιρεία, εξηγώντας ότι συνεχίζεται η έρευνα. «Ο λογαριασμός δεν είχε «δικαιώματα» ως προς την αλλαγή κάποιου από τους κώδικες και η περαιτέρω έρευνα έδειξε ότι δεν υπήρξαν αλλαγές».

Εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να γίνει πιο συγκεκριμένος. Ο κώδικας δείχνει πως δουλεύουν τα προγράμματα της εταιρείας. Εχοντας πρόσβαση σε αυτόν οι χάκερ μπορούν να έχουν κρίσιμη γνώση για το πώς θα αξιοποιήσουν τα προγράμματα ή θα αποφύγουν τον εντοπισμό.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η φιλοσοφία της σε ότι αφορά την ασφάλεια, το «μοντέλο απειλής», προβλέπει ότι θα διαβαστεί ο κώδικας και ότι οι άμυνες έχουν χτιστεί έχοντας αυτό κατά νου.

Αυτή η δραστηριότητα δεν έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των υπηρεσιών μας ή στοιχεία των πελατών, θέλουμε όμως να είμαστε διαφανείς και να μοιραστούμε όσα μάθαμε καθώς πολεμούμε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι ένας πολύ εξελιγμένος «κρατικός παίκτης», συμπλήρωσε.

The post Θύμα κυβερνοεπίθεσης έπεσε η Microsoft appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα