Θετικος ο γιουνκερ για τους στοχους που εχει πετυχει η ελλαδα

11:34 8/5/2016 - Πηγή: Fimotro
Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίζεται ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λίγες ώρες πριν το αυριανό κρίσιμο Eurogroup επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι η...
Αθήνα έχει ουσιαστικά επιτύχει τους στόχους των μεταρρυθμίσεων που απαιτούν οι δανειστές της, για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο ελάφρυνσης χρέους.

«Είμαστε τώρα στην εποχή της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος και οι στόχοι έχουν ουσιαστικά επιτευχθεί», ανέφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν, σε συνέντευξή του, που δημοσιεύουν οι εφημερίδες της Funke Mediengruppe, στη Γερμανία.

Τα
στοιχεία για την ελληνική οικονομία είναι καλύτερα από ό,τι αναμενόταν, πρόσθεσε ο Γιούνκερ υπογραμμίζοντας ότι: «Με το πρόγραμμα που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, μπήκαν τα θεμέλια για να μπει η Ελλάδα σε μακροπρόθεσμα σταθερή οικονομική ανάπτυξη... Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν ήταν επιλογή τον περσινό χρόνο και σίγουρα δεν είναι τώρα».

Οι δηλώσεις του Γιούνκερ έρχονται πριν από το αυριανό κρίσιμο Eurogroup όπου θα τεθούν επί τάπητος το πακέτο των μεταρρυθμίσεων, αλλά και το χρέος. «Θα ξεκινήσουμε τις πρώτες συζητήσεις για το πώς θα γίνει το χρέος της Ελλάδας βιώσιμο μακροπρόθεσμα», ανέφερε για το θέμα ο πρόεδρος της Κομισιόν.
Keywords
Τυχαία Θέματα