Θεραπεια για λυσσα σε επτα ατομα, ευθανασια σε προβατα και σκυλια...

22:24 7/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Προ ημερών περιστατικό με λυσσασμένο σκύλο κτηνοτρόφου είχε λάβει χώρα στην περιοχή της Ελασσόνας, στη Λάρισα, με αποτέλεσμα ειδικοί γιατροί να υποβάλουν...
σε προληπτική θεραπεία -με αντιλυσσικό ορό για την αντιμετώπιση της λύσσας- επτά άτομα, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είχαν εμπλοκή με το περιστατικό του πρώτου κρούσματος.

Εξάλλου, θανατώθηκαν και αποτεφρώθηκαν σε κλίβανο δεκαπέντε πρόβατα, τα οποία είχε δαγκώσει ο σκύλος-φύλακάς τους που νόσησε, ενώ έγινε ευθανασία και σε ακόμη δυο σκύλους της περιοχής,
που δέχθηκαν επίθεση από τον ίδιο σκύλο.

Όλα τα παραπάνω, καθώς η περιοχή της Ελασσόνας βρίσκεται σε "καραντίνα" στο πλαίσιο των ενεργειών που έχουν δρομολογηθεί προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση μετά τα κρούσμα λύσσας που εντοπίστηκε στον προαναφερόμενο σκύλο, με το δήμο να συντονίζει δράσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Μεταξύ άλλων, προγραμματίζεται προσεχώς και επιχείρηση "σκούπα" των αδέσποτων σκύλων τόσο στην πόλη, όπου έχουν μετρηθεί περί τα 60, όσο και στην ευρύτερη περιοχή καθώς στα όρια της επαρχίας ανήκουν 52 χωριά και υπολογίζεται ότι τα αδέσποτα σκυλιά αγγίζουν τα 1500.

Η αποστολή συλλογής των ζώων προκειμένου να εμβολιαστούν θα ξεκινήσει στα μέσα Μαρτίου και θα την αναλάβουν κλιμάκια εθελοντών Ενεργών Πολιτών, του Πυρήνα Αδέσποτων Ελασσόνας, σε συνεργασία με αρμόδιους υπαλλήλους του δήμου Ελασσόνας που προηγουμένως θα υποβληθούν σε εμβολιασμό για λόγους προστασίας τους.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα