Θεοδωρακης: to ποταμι μπορεσε να κρατησει την ελλαδα στην ευρωπη...

11:30 11/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Σε ανοιχτή συγκέντρωση στα Χανιά μίλησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης το βράδυ της Πέμπτης. Μάλιστα, τον τόπο του...
τα Χανιά και συγκεκριμένα τον Δημοτικό Κήπο Χανίων είχε επιλέξει για να εκφωνήσει την πρώτη ομιλία του κατά την ίδρυση του Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ενάμιση χρόνο μετά, ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέρχεται στο ίδιο σημείο, κάνοντας απόψε την προεκλογική του συγκέντρωση στην Κρήτη.
Με το σύνθημα «Κρήτη Μπορούμε» ο Σταύρος Θεοδωράκης, απευθύνθηκε το βράδυ της Πέμπτης στους συγκεντρωμένους. Ξεκινώντας την ομιλία του είπε με χιούμορ στους συγκεντρωμένους: «Ωραία τα έχετε καταφέρει: Στέλνετε εμένα στα ντιμπέιτ και εσείς είστε στα Χανιά!».

«Ήρθα εδώ (σ.σ. στα Χανιά) να ξεκαθαρίσουμε μερικές αλήθειες, να λύσουμε μερικές εκκρεμότητες, γιατί από τα Χανιά νιώθω πιο άνετα, να στείλω μερικά μηνύματα» είπε, στο ξεκίνημα της ομιλίας του και αναφέρθηκε στη θητεία του, ως βουλευτή Χανίων με την προηγούμενη Βουλή: «Συχνά με ρωτάνε αν είμαι ευχαριστημένος από τη θητεία μου ως βουλευτής Χανίων εδώ και επτά μήνες και τι πρόσφερα στα Χανιά. Θέλω να τους δώσω μια ξεκάθαρη απάντηση: Εγώ, το Ποτάμι και τα Χανιά, είμαστε υπερήφανοι που δημιουργήθηκε ένα κίνημα που μπόρεσε να κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη. Γιατί η μεγάλη προσφορά του Ποταμιού ήταν αυτή. Δεν ήταν να βολέψει κάποιους από την πόλη των Χανίων ή από την Κίσσαμο ή από τα χωριά μας. Αυτή ήταν η τεράστια προσφορά ενός μικρού κόμματος» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το 6% που πήρε το Ποτάμι στις απερχόμενες εκλογές «ίσως να ήταν το πιο χρήσιμο 6% στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου. Κι αν θεωρούν κάποιοι ότι η τύχη της χώρας ήταν δεδομένη, ήταν γελασμένοι» είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης και εξήγησε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τη νύχτα του δημοψηφίσματος, όταν «ο Τσίπρας έχανε την κυριαρχία του, ένιωθαν ότι είχε έρθει η στιγμή να πάρουν την εκδίκηση τους. Τότε βγήκε το Ποτάμι και είπε θαρραλέα, ότι εάν ο Τσίπρας υπογράψει ότι το ΟΧΙ είναι ΝΑΙ, ότι πάνω απ’ όλα είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη, εμείς θα τον στηρίξουμε. Και αυτή η απλή, η συγκεκριμένη αλήθεια του Ποταμιού, ανέστρεψε τις εξελίξεις» τόνισε και εκτίμησε ότι όλα αυτά κάποια στιγμή θα τα γράψει η ιστορία.

Επιπλέον, κατηγόρησε ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα ότι καθυστέρησε στις διαπραγματεύσεις και είπε χαρακτηριστικά ότι «αν είχε φέρει τη συμφωνία νωρίτερα, δεν θα είχαμε ζήσει όλο αυτό το ξεφτίλισμα της χώρας, με τα capital controls και τις κλειστές τράπεζες». Ακόμη κατηγόρησε και τα τρία παλιά κόμματα -όπως είπε- ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ότι έχουν προσχωρήσει στην «μεγάλη ιδέα Βαρουφάκη» την δημιουργική ασάφεια και δεν προτείνουν τίποτα καινούριο.
Keywords
Τυχαία Θέματα