Θεοδωρακης : δε μπηκαμε στην πολιτικη για να γινουμε δεκανικι κανενος...

Να δώσει εξηγήσεις κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα ο Σταύρος Θεοδωράκης για το άρθρο 13 και την απαλλαγή...
εταιρειών από την πληρωμή ανταποδοτικών τελών στους δήμους, καθώς, όπως καταγγέλλουν οι Δήμαρχοι ανατολικής Αττικής εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα μεγάλων εταιρειών και συγκεκριμένοι εργολάβοι. “Πού χαρίζετε δεκάδες εκατομμύρια;”, ρώτησε τον πρωθυπουργό ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Σε σκληρό τόνο ανέφερε ότι “αντί να καθαρίσετε το σπίτι σας όλους αυτούς τους μήνες, αντί να θωρακιστείτε απέναντι στη διαφθορά
τρολάρατε και λασπολογούσατε το Ποτάμι. Υβρίζατε για να καλλιεργείτε τη ψευδαίσθηση στους οπαδούς σας ότι οι άλλοι είναι χειρότεροι. Φωνάζετε για να φοβηθούμε. Και τώρα πρέπει να δώσετε εξηγήσεις”, τόνισε ο κ. Θεοδωράκης. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην υπόθεση με τα πόθεν έσχες των υπουργών της κυβέρνησης, λέγοντας “τι συμβαίνει με τις τεχνικές εταιρίες των υπουργών; Τι συμβαίνει με τα πόθεν έσχες των υπουργών; Γιατί τέτοια περιφρόνηση προς τις διαδικασίες; Να σας πω εγώ το γιατί. Γιατί έχετε μια αντίληψη καθεστώτος” και πρόσθεσε όλο νόημα «ποιος θα μας ελέγξει; Από την ΕΥΠ μέχρι τους ελεγκτές της εφορίας είναι δικά μας παιδιά».

Ο κ. Θεοδωράκης έστειλε μήνυμα σε όσους αναφέρονται το Ποτάμι τονίζοντας ότι “θέλω να απευθυνθώ σε αυτούς που συνεχίζουν να μιλάνε για μας χωρίς εμάς. Οι Ευρωπαίοι μας θέλουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα συγκροτήματα Τύπου μας θέλουν με το ΠΑΣΟΚ. Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ μας θέλουν με τη ΝΔ. Το Ποτάμι όμως έχει άλλα πλάνα”. “Εμείς δεν αλλάζουμε απόψεις τόσο συχνά. Δεν μπήκαμε στην πολιτική για να γίνουμε δεκανίκι ούτε του ΠΑΣΟΚ, ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε τις λύσεις, έχουμε τα πρόσωπα. Και πιστεύουμε στην ωφέλιμη πολιτική”.

Κάλεσε τους βουλευτές της συμπολίτευσης να σκεφθούν ότι δεν πρέπει να καταλήξουν χειροκροτητές. “Δε λέω να ρίξουν την κυβέρνησή τους, αλλά δε θα ήταν κακό να διαφοροποιούνται σε επιμέρους θέματα. Οι μέρες είναι δύσκολες για τη χώρα μας”, είπε χαρακτηριστικά.

Άσκησε κριτική και στα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι “σήμερα έληξε η παράταση που είχε δοθεί για την εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων που θα αντικαθιστούσαν το ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Δεν τα βρήκατε τα ισοδύναμα. Και ξαναγυρνάνε κάποιοι υπουργοί στην ίδια δικαιολογία: Οι ευρωπαίοι μας το επέβαλαν”. “Αλλά για την κυβέρνησή σας πάντα κάποιος άλλος φταίει, πάντα κάποιος άλλος βολικός και αόριστος κακός σας αναγκάζει να κάνετε λάθη”, πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι “θα είμαστε κανονικοί και θα υπερασπιζόμαστε το αυτονόητο. Υπογράψαμε σήμερα μαζί με το ΠΑΣΟΚ πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία. Είχαμε ψηφίσει με το ΣΥΡΙΖΑ την ιθαγένεια – κόντρα στη ΝΔ” και επεσήμανε “το Ποτάμι σε πείσμα όλων αυτών που επιμένουν να μας ζητάνε ξεκάθαρο ασπρόμαυρο στίγμα, λέει: είμαστε ξεκάθαροι αλλά δεν είμαστε ασπρόμαυροι”.
Keywords
Τυχαία Θέματα