Θεμα μειωσης των αποζημιωσεων θετει η τροικα

19:45 2/10/2012 - Πηγή: Fimotro

Σε ζητήματα αλλαγών διαρθρωτικού χαρακτήρα στην αγορά εργασίας, επικεντρώθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος η σημερινή συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, με...
τους εκπροσώπους των δανειστών.

Συζητήθηκε επίσης η ετοιμότητα του υπουργείου, να προχωρήσει με ταχύτητα στη νομοθέτηση των κοινωνικών μέτρων, που θα συμφωνήσουν ο πρωθυπουργός, οι πολιτικοί αρχηγοί και το υπουργείο Οικονομικών με την τρόικα.

Ο υπουργός Εργασίας, διαβεβαίωσε την τρόικα
ότι έχει συγκροτηθεί στο υπουργείο Εργασίας «ετοιμοπόλεμη ομάδα» που μπορεί να αναλάβει τη νομοθέτηση των μέτρων και δεσμεύτηκε ότι θα καταθέσει σύντομα τα σχετικά χρονοδιαγράμματα.

Κατά τη σημερινή συνάντηση η τρόικα έθεσε στη διαπραγμάτευση ένα νέο αίτημα. Τη μείωση του ύψους της αποζημίωσης λόγω απόλυσης. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας το θέμα τίθεται κυρίως από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που εκπροσωπεί ο Πολ Τόμσεν.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος σε παλαιότερες δηλώσεις του, έχει αναφέρει ότι το κόστος των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης στην Ελλάδα είναι από τα υψηλότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε την αντίθεσή του στο αίτημα των δανειστών.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας υποστηρίζει, ότι μια τέτοια συζήτηση στην παρούσα φάση θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας, όπου δεν υπάρχει επαρκής κοινωνική προστασία, όπως θα ήταν ο θεσμός της ασφάλισης ανεργίας, ούτε μηχανισμοί επανόδου των απολυμένων στην αγορά εργασίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα