Θανατωσαν σκυλους με δηλητηριασμενα δολωματα στην κονιτσα...

21:17 4/9/2014 - Πηγή: Fimotro
Για ακόμα μία φορά εντοπίστηκαν ζώα τα οποία έχουν θανατωθεί με τη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου...
Πριν από μερικές ημέρες εντοπίστηκαν δηλητηριασμένοι ποιμενικοί αλλά και κυνηγετικοί σκύλοι στην περιοχή της Φούρκας Κόνιτσας, ενώ στην ίδια περιοχή ακολούθησε η θανάτωση άλλων τεσσάρων ποιμενικών.

Στελέχη του ΦΔ και της Ορνιθολογικής πραγματοποίησαν αυτοψία στην περιοχή με την παρουσία αστυνομικών του Α.Τ. Πυρσόγιαννης, καθώς και του προέδρου του Τοπικού Διαμερίσματος Φούρκας. Στις έρευνες για τον εντοπισμό των δηλητηριασμένων δολωμάτων
συμμετείχε ο ειδικά εκπαιδευμένος γι' αυτό το σκοπό σκύλος με τον συνοδό του, ο οποίος αποτελεί μέλος της Ομάδας της Ορνιθολογικής που δραστηριοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE+ «Η επιστροφή του Ασπροπάρη».

Από την αυτοψία προέκυψε ότι τα δολώματα ρίχτηκαν μέσα στο χωριό, πλησίον των κάδων σκουπιδιών. Επίσης βρέθηκε μισοφαγωμένο πτώμα ζώου που είχε καταναλώσει το δόλωμα, κάτι που προκάλεσε και το θάνατο άλλων ζώων. Μεταξύ των θυμάτων της παράνομης αυτής ενέργειας συγκαταλέγονται κυνηγετικοί και ποιμενικοί σκύλοι ιδιοκτησίας κατοίκων του χωριού, όπως και αλεπούδες.

Ο θάνατος των σκύλων, εκτός από την απώλεια για κάθε ιδιοκτήτη, έχει ως αποτέλεσμα να μένουν απροστάτευτα τα κοπάδια από επιδρομές άγριων ζώων, προκαλώντας έτσι νέες περιπτώσεις σύγκρουσης των ανθρώπων της υπαίθρου με την άγρια πανίδα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ
Keywords
Τυχαία Θέματα