''θα την περασουμε την μπορα, εστω και με αμυχεσ''...

18:03 18/7/2013 - Πηγή: Fimotro
ΒΛΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ''ΑΜΥΧΕΣ'', ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ !
«Θα γίνει αντικατάσταση του κ. Ξαρχάκου, δεν αποκλείεται και μέσα στην επόμενη εβδομάδα. O κ. Χατζάκης θα κάνει καλή δουλειά», ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού, ...
Πάνος Παναγιωτόπουλος, στους διαπιστευμένους συντάκτες τους οποίους ενημέρωσε σήμερα το μεσημέρι στο αμφιθέατρο της οδού Μπουμουλίνας, για μια σειρά θεμάτων της τρέχουσας επικαιρότητας.
Ταξίδι στη Γαλλία

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας (Δευτέρα και Τρίτη), ο υπουργός θα μεταβεί στη Γαλλία όπου θα έχει
συνάντηση με τον γάλλο ομόλογό του, Ορελί Φιλιπετί. «Πιστεύω στην άσκηση της πολιτιστικής διπλωματίας. Σε εποχές που τα δημοσιονομικά δημιουργούν προβλήματα μεταξύ των λαών, τα θέματα πολιτισμού μπορούν να ανοίξουν δρόμους. Η δική μου επιθυμία είναι να προσδώσω την εξωστρέφεια που απαιτούν οι καιροί. Να αισθανόμαστε περισσότερο Έλληνες, περισσότερο Ευρωπαίοι, περισσότερο πολίτες του κόσμου», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.
Για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα

Ο έλληνας υπουργός την Τρίτη θα έχει συνάντηση και με την γενική διευθύντρια της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα, με την οποία θα συζητήσουν για πολλά θέματα, αλλά πριν απ’ όλα και πάνω απ’ όλα για το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα, και το πώς η UNESCO μπορεί να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης.
Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε και για την συνάντηση που είχε με τα μέλη του Κεντρικού Ισραηλίτικου Συμβούλιου (ΚΙΣ). Το υπουργείο Πολιτισμού αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την ανάδειξη των γεγονότων, ενώ τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει μια σειρά εκδηλώσεων.
Κτηριακό

«Πήγαμε στις εγκαταστάσεις Τσαούσογλου και διαπιστώσαμε πως η κατάσταση είναι πολύ καλή για την μετεγκατάσταση του ενιαίου υπουργείου Πολιτισμού. Αναζητούμε τρόπους για να αρχίσουμε να μεταφερόμαστε σταδιακά. Ο χώρος είναι υψηλής βιομηχανικής αισθητικής αλλά τα κτήρια θέλουν δουλειά. Οι χώροι μετρήθηκαν, εξετάζουμε τί χρειαζόμαστε για τη μεταφορά. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κτήρια με 10 υπαλλήλους και πολύ μεγάλο ενοίκιο. Στην Πειραιώς, μπορεί το υπουργείο να αποκτήσει τη στέγη του, την φωλιά του», ανέφερε ο υπουργός.
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

«Οι εργασίες συνεχίζονται αλλά όχι με τον ρυθμό που πρέπει. Για να είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα πρέπει να επιταχύνουμε» είπε ο υπουργός, επισημαίνοντας πως την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι παρών στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΜΣΤ.

Εθνικό Θέατρο

Για το θέμα της παραίτησης του προέδρου του Εθνικού Θεάτρου, ο υπουργός ανέφερε πως την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η αντικατάσταση του κ. Σταύρου Ξαρχάκου, και πρόσθεσε: «δεν είναι κάτι ευχάριστο, πρέπει να μπορέσουμε να γυρίσουμε σελίδα και να κοιτάξουμε μπροστά. Ο κ. Ξαρχάκος έχει αφήσει το στίγμα του. Μίλησα μαζί του κάνοντας προσπάθεια για να ανακαλέσει, και μου είπε πως δεν μπορεί να έχει συνεργασία με τον καλλιτεχνικό διευθυντή. Θα μπει νέος πρόεδρος και θα συνεχίσουμε. Πιστεύω ότι θα δούμε όμορφα πράγματα στο Εθνικό, ο κ. Χατζάκης θα κάνει καλή δουλειά».

Θέατρο Πόρτα

Με αφορμή το θεάτρο της κας Ξένιας Καλογεροπούλου, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε: «η πολιτική των επιχορηγήσεων είναι τεράστιο θέμα, το οποίο επανεξετάζουμε, όχι μόνο με το κριτήριο της ισχνής οικονομικής κατάστασης αλλά και συνολικότερα. Το υπουργείο πρέπει πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσει τί έχει να διανείμει. Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα, αλλά με μια ανασύνταξη δυνάμεων θα την περάσουμε την μπόρα, έστω και με αμυχές».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα