Θα συνεχιστει η συλλογικη δουλεια στο υπουργειο υγειασ, τονισε ο ανδρ. λοβερδος

Το κλίμα συνεργασίας που θέλει να ακολουθήσει στο υπουργείο υγείας, έδωσε με τις δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Νέο πρόσωπο στο υπουργείο Υγείας είναι ο υφυπουργός Δημήτρης Βαρτζόπουλος, στη θέση του Χρήστου Αηδόνη που αποχώρησε. Ο...
κ.Λοβέρδος σημείωσε ότι στην πρωινή του επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, του ζήτησε να μην αλλάξει το σχήμα του υπουργείου Υγείας, διότι έχει επιτύχει αρκετά όλο το προηγούμενο διάστημα. Ο
πρωθυπουργός -ανέφερε- του εξήγησε ότι βάσει του γενικότερου σχεδιασμού, ο κ. Σαμαράς ζήτησε να μετέχει στο υπουργείο Υγείας πολιτικό στέλεχος από τη Νέα Δημοκρατία.

«Θα ήθελα να επισημάνω πως στην απόφαση του Πρωθυπουργού συνεκτιμήθηκε το γεγονός ότι στο υπουργείο Υγείας ήμασταν τέσσερις και κατόπιν της απαίτησης του κ. Σαμαρά ελήφθη η απόφαση για την αντικατάσταση του κ. Αηδόνη. Το λέω αυτό γιατί στην αρχή είχαμε μια δυσκολία να αντιληφθούμε τους λόγους» είπε ο κ. Λοβέρδος.

«Είμαι υποχρεωμένος να ευχαριστήσω έναν πολύ στενό μου συνεργάτη που διαμόρφωσε από την αρχή την πολιτική Διατροφής και Άθλησης στο ελληνικό κράτος. Η δημόσια διοίκηση του οφείλει πολλά» είπε για τον Χρ.Αηδόνη ο κ. Λοβέρδος και ευχήθηκε «ευχηθώ σύντομη επάνοδο στην πρώτη γραμμή του κυβερνητικού έργου».

«Είναι οδυνηρό το καθήκον του αποχαιρετισμού γιατί έχω δεθεί μαζί του. Η αλλαγή μπορεί να είναι βίαιη, αλλά με όλες μου τις δυνάμεις θα στηρίξω την πορεία της χώρας και τη νέα κυβέρνηση» είπε ο υπουργός. Καλωσορίζοντας δε τον κ. Βαρτζόπουλο σημείωσε ότι «από Δευτέρα, πέραν των αρμοδιοτήτων του κ. Αηδόνη, θα συζητήσουμε και όποιες άλλες θελήσει να αναλάβει. Άλλωστε ο μέχρι τώρα συλλογικός τρόπος δουλειάς μας θα συνεχιστεί, όπως θα συνεχιστεί και η πρακτική που ακολουθούμε σχετικά με το τελικό δικαίωμα υπογραφής».

Ο κ. Βαρτζόπουλος, γιατρός από τη Θεσσαλονίκη, επισήμανε από την πλευρά του: «Είμαι βέβαιος για τις ειλικρινείς προθέσεις του υπουργού υγείας».
Keywords
Τυχαία Θέματα