Θα κατασχονται τα διαβατηρια των βρετανων τζιχαντιστων...

Ο Κάμερον αποκάλυψε ότι πολύ σύντομα η κυβέρνησή του θα φέρει προς ψήφιση νόμο για κατάσχεση των διαβατηρίων των Βρετανών υπηκόων που πολεμούν στο πλευρό των τζιχαντιστών στη Συρία...
και στο Ιράκ, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι δεν θα επιτρέπεται στα αεροδρόμια της χώρας του η προσγείωση αεροσκαφών αεροπορικών εταιρειών που δεν τηρούν τα μέτρα της ελέγχου της κυβέρνησης και δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις no-fly λίστες που έχει εκδώσει η Βρετανία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός συμπλήρωσε ότι βάσει του νέου αντιτρομοκρατικού νόμου θα δοθούν περαιτέρω εξουσίες στις αστυνομικές δυνάμεις και στους
συνοριοφύλακες στη Βρετανία με στόχο να έχουν αυτοί την δυνατότητα να εμποδίζουν την είσοδο τρομοκρατών στη χώρα, αλλά και την έξοδο υπόπτων από τη Βρετανία, οι οποίοι έχουν σκοπό να καταταγούν στις δυνάμεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Ο ίδιος ανέφερε ότι είναι αναμενόμενο αυτή η νομοθεσία να αντιπαρατεθεί με την κριτική για περιορισμό των ατομικών ελευθεριών, αλλά η εφαρμογή της κρίνεται από την κυβέρνησή του απαραίτητη.
Keywords
Τυχαία Θέματα