Τετρασελιδη καταχωρηση για την ελληνικη οικονομια στην wsj...

Εκτενη τετρασέλιδη καταχώρηση για την οικονομική κατάστασης της Ελλάδας, φιλοξενεί στην έκδοση του σαββατοκύριακου η Wall Street Journal...
Την ώρα που έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα του ΔΝΤ, στο “αφιέρωμα” προτάσσεται η στροφή στην οικονομία της χώρας, η ανάκαμψη ενώ προωθείται το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και των υδρογονανθράκων.

Στο ειδικό παράρτημα
της εφημερίδας, φιγουράρουν οι δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη, για την βελτίωση των οικονομικών μεγεθών στην Ελλάδα αλλά και οι δηλώσεις του εκπροσώπου της τρόικας Ρίσι Γκογιάλ ότι είναι ορατά τα αρχικά σημάδια για την ανάπτυξη και τη σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μπροστά, καθώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ασφυκτικά προβλήματα και οι φορολογούμενοι δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο και τις τράπεζες, όπως επισημαίνει ο Βασίλης Μοναστηριώτης, λέκτορας Πολιτικής Οικονομίας στο LSE.

Απαραίτητη για την ανάπτυξη της οικονομίας και την επίλυση των προβλημάτων κρίνεται η προσέλκυση ξένων επενδύσεων, όπως το παράδειγμα αγοράς έξι νησιών στο Ιόνιο Πέλαγος από τον Εμίρη του Κατάρ έναντι 8,5 εκατομμυρίων ευρώ, τονίζει η Wall Street Journal.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα