ΤΕΤΑΡΤΗ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ

23:30 21/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Συνεχίστηκαν για τέταρτη κατά σειρά ημέρα, οι διαδηλώσεις στα Τίρανα, με αφορμή τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών. Μερικές χιλιάδες υποστηρικτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής στην αλβανική πρωτεύουσα. Οι διαδηλωτές κάνουν λόγο για προσπάθεια αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος όσον αφορά στη δημαρχία των Τιράνων. Εκατοντάδες υποστηρικτές του Έντι
Ράμα από διάφορους νομούς της... χώρας διαμαρτυρήθηκαν υπό την ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων που φρουρούν το κτίριο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.
Κατά την ειρηνική διαδήλωση βουλευτές του Σοσιαλιστικού Κόμματος απηύθυναν ομιλίες κατηγορώντας την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή ότι επιχειρεί "πραξικόπημα", με εντολή του πρωθυπουργού της χώρας Σαλί Μπερίσια.Η Επιτροπή διέκοψε την καταμέτρηση των ψήφων από λάθος κάλπες, που έχει εξοργίσει το σοσιαλιστικό. Η καταμέτρηση τέτοιων ψήφων από 89 κάλπες των εκλογικών τμημάτων των Τιράνων έδωσε 150 ψήφους υπέρ του υποψηφίου του Δημοκρατικού Κόμματος, Λιουλεζίμ Μπάσια και μόλις 63 υπέρ του Έντι Ράμα. Σε περίπτωση που προσμετρηθούν, ο Έντι Ράμα χάνει τη δημαρχία.Αγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν θα εξεταστούν και άλλες κάλπες ή αν τελικά η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα ανακοινώσει το εκλογικό αποτέλεσμα.Σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της χώρας Σαλί Μπερίσια, ανέφερε ότι οι εκλογές "είναι θέμα του κράτους δικαίου, αποτελούν δοκιμασία για τη λειτουργία. Εγγυώμαι στους Αλβανούς πολίτες ότι το κράτος διαθέτει όλο το δυναμικό για να δώσει μια λύση στο αποτέλεσμα για τα Τίρανα".
Keywords
Τυχαία Θέματα