Τετ α τετ τσοχατζοπουλου-σταματη

16:49 4/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Το πρώτο τους τετ-α-τετ ως ζευγάρι των φυλακών Κορυδαλλού θα έχουν σήμερα ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, οι οποίοι βρίσκονται προφυλακισμένοι. Μάλιστα ο Άκης Τσοχατζόπουλός από την πρώτη στιγμή που έμαθε πως η σύζυγος του κρίθηκε προφυλακιστέα ξεκίνησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες βάσει του...
σωφρονιστικού κώδικα προκειμένου να μπορέσει να δει το συντομότερο δυνατό τη σύζυγό του.

Μετά
και την έγκριση του αιτήματος του από τη διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού η Βίκυ Σταμάτη και ο σύζυγος της θα έχουν σήμερα την πρώτη τους συνάντηση σε ειδικό χώρο και υπό τη διακριτική παρουσία σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Την ίδια ώρα πάντως η Βίκυ Σταμάτη επιμένει στη στάση της και συνεχίζει την απεργία πείνας που έχει ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα περίπου. Μάλιστα δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει τη διαμαρτυρία της καθώς θεωρεί άδικη την απόφαση περί της προφυλάκισής της.

Οι πρώτες ημέρες στο κελί

«Δύσκολη» κρατούμενη είναι η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, καθώς όπως αναφέρουν «Τα Νέα» τις δύο πρώτες ημέρες της κράτησής της δε βγήκε καθόλου από το κελί της, ωστόσο ούτε έχει αλλά ούτε ζήτησε να έχει ειδική μεταχείριση εντός των φυλακών.

Από την άλλη πλευρά ο πρώην υπουργός εμφανίζεται πιεσμένος αν και δείχνει πιο ήρεμος στις αντιδράσεις του χωρίς να κρύβει την αγωνία του για τις εξελίξεις.

Νέα στοιχεία για λογαριασμούς στο εξωτερικό

Υπενθυμίζεται πως χθες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία για τους λογαριασμούς του Άκη Τσοχατζόπουλου σε τράπεζες του εξωτερικού. Μάλιστα όπως αποκάλυψαν οι έρευνες της αστυνομίας και των δικαστικών λειτουργών ο πρώην υπουργός φέρεται να είχε μυστικούς λογαριασμούς ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ στην Γαλλική τράπεζα Credit Lyonnais.

Στους λογαριασμούς αυτούς φέρεται να διακινούνται -την δεκαετία 2000-2010- χρηματικά ποσά της τάξης περίπου των δέκα εκατομμυρίων ευρώ. Οπως αναφέρουν οι δικαστικοί λειτουργοί πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά ευρήματα της δικαστικής έρευνας αφού καταδεικνύουν ότι ο πρώην υπουργός ήταν κάτοχος τραπεζικού λογαριασμού στο εξωτερικό όπου χειριζόταν τεράστια χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια ώρα, οι δικαστικοί λειτουργοί μελετούν τη λήψη συμπληρωματικών απολογιών από τους κατηγορουμένους στον Κορυδαλλό ενώ υπάρχει και η σκέψη για διεξαγωγή δίκης εξπρές για την υπόθεση, το ερχόμενο φθινόπωρο.
Keywords
Τυχαία Θέματα