Τετ α τετ ν. δενδια - β. σοϊμπλε σημερα στο βερολινο

12:36 19/8/2014 - Πηγή: Fimotro
Η πορεία υλοποίησης του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, καθώς και η ενίσχυση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας υπό το πρίσμα της δημοσιονομικής προσαρμογής θα συζητηθούν...
μεταξύ άλλων, στη σειρά συναντήσεων που θα έχει στο Βερολίνο ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέπτεται τη γερμανική πρωτεύουσα κατόπιν πρόσκλησης του αντικαγκελαρίου και υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας της Γερμανίας Σ. Γκάμπριελ.
Το πρόγραμμα των επαφών του κ. Δένδια ξεκίνησε χθες το βράδυ, με δείπνο εργασίας, με τους εκπροσώπους της Διοίκησης της Τράπεζας
KfW, η οποία συμμετέχει στο Επενδυτικό Ταμείο.Σήμερα, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε, με τον αντικαγκελάριο Σ. Γκάμπριελ, τον υπουργό Επικρατείας κ. Helge Braun , τον υφυπουργό Εξωτερικών Stephan Steinlein και τον γενικό διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Καγκελαρίας Nikolaus Meyer-Landrut. Επίσης θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τη Διοίκηση του Γερμανικού Συνδέσμου Βιομηχανιών (BDI).
Την Τετάρτη, ο 'Ελληνας υπουργός θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και Εντεταλμένο της Καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνεργασία Hans Joachim Fuchtel.
Στην ατζέντα των συναντήσεων του κ. Δένδια στο Βερολίνο περιλαμβάνονται οι αναπτυξιακές προοπτικές και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο της προόδου του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και των διαρθρωτικών αλλαγών. Ακόμη, θα συζητηθούν η πορεία υλοποίησης του σχεδίου για τη σύσταση Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών, κυρίως μικρομεσαίων, επιχειρήσεων, η ενδυνάμωση των εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών και η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών στον τομέα της καινοτομίας και της έρευνας.
Πηγή : imerisia.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα