Τετ α τετ μπερκελ - λαγκαρντ και για το ελληνικο προγραμμα

11:09 5/4/2016 - Πηγή: Fimotro
Με τη δήλωση «δεν σχολιάζουμε περιεχόμενα εμπιστευτικών συνομιλιών», υποδέχεται η Γερμανική καγκελαρία τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στο Βερολίνο, στον...
απόηχο της διαρροής της συνομιλίας Τόμσεν – Βελκουλέσκου.
Το «κλείσιμο» της αξιολόγησης, βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών Λαγκάρντ-Μέρκελ, ενώ ήδη το γερμανικό υπουργείο οικονομικών διαμηνύει ότι δεν θα τεθεί θέμα «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, με το οποίο πάγια διαφωνεί το Βερολίνο που ωστόσο, επιθυμεί διακαώς να παραμείνει
το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα BILD, ο Επίτροπος της ΕΕ Βάλντις Ντομπρόβσκι, εν’όψει της συνάντησης Μέρκελ – Λαγκάρντ επισήμανε: «Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης, μια ανταγωνιστική οικονομία με νέες θέσεις εργασίας, και τα υγιή δημόσια οικονομικά. Είναι επίσης σημαντικό να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και τις διεθνείς αγορές πίσω. »
H Die Welt σχολιάζει ότι «όλοι, βρίσκονται σε διαμάχη ο ένας με τον άλλον: Αθήνα, ΔΝΤ και Γερμανία είναι σε αμοιβαία πίεση. Ωστόσο, η Άνγκελα Μέρκελ έχει καταστήσει τη συμμετοχή του ΔΝΤ απαραίτητη ως προϋπόθεση και για τη γερμανική βοήθεια στην Ελλάδα».
«Μόνο εάν είναι απαραίτητο» είναι η γερμανική διαπραγματευτική θέση, σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους, σημειώνει η γερμανική Die Welt, με ενδεικτικό σχόλιο ότι κάθε φορά γίνεται και πιο δύσκολο να βρεθεί λύση στο δύσκολο ελληνικό ζήτημα.
«Η αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα θα ήταν καταστροφική για την Άνγκελα Μέρκελ, που έχει δεσμευτεί στους σκληροπυρηνικούς του κόμματος της αλλά και στη Bundestag, ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι δεδομένη», έγραψε η Die Zeit.
Keywords
Τυχαία Θέματα