Τερματισμο στο κυμα βιας ζητα η διεθνης αμνηστια...

20:59 19/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Κάλεσμα στις αρχές να εμποδίσουν την περαιτέρω εξάπλωση της εξτρεμιστικής βίας, πριν γίνει ανεξέλεγκτη, απευθύνει η Διεθνής Αμνηστία, με αφορμή τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο ...Γιώργο Ρουπακιά στο Κερατσίνι. «Η πολιτικά υποκινούμενη βία αυτού του είδους είναι απαράδεκτη παντού και η ιστορία έχει δείξει τις ζοφερές συνέπειές της, εάν δεν τίθεται υπό έλεγχο», δήλωσε η αναπληρώτρια διευθύντρια του Προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και
Κεντρική Ασία, Γεζέρτσα Τιγκάνι.
«Οι ελληνικές αρχές», πρόσθεσε, «πρέπει να στείλουν ένα σαφές μήνυμα ότι επιθέσεις όπως αυτή δεν θα γίνονται ανεκτές, και το άτομο ή τα άτομα που ευθύνονται πρέπει να οδηγούνται στη δικαιοσύνη».
Η Διεθνής Αμνηστία έχει επανειλημμένα εκφράσει τις ανησυχίες της για την αύξηση της μισαλλοδοξίας και της βίας τα τελευταία χρόνια.
«Οι ελληνικές αρχές πρέπει να σταματήσουν το επικίνδυνο αυτό κύμα, πριν οδηγήσει σε περισσότερες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες απειλούν σοβαρά την ασφάλεια και την ικανότητα άσκησης του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης. Οι άνθρωποι πρέπει να μπορούν να εκφράζουν τις πολιτικές πεποιθήσεις τους χωρίς φόβο και σωματική βία», πρόσθεσε η κ. Τιγκάνι.
Σε σχετική ανακοίνωση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης γίνεται λόγος και για την πρόσφατη επίθεση υποστηρικτών της Χρυσής σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα.
Αναφέρεται επίσης ότι «οι επιθέσεις εναντίον μεταναστών και προσφύγων στη χώρα έχουν αυξηθεί τα τελευταία δύο χρόνια, και κάποιες από αυτές είχαν ως αποτέλεσμα θανάτους».
Σύμφωνα με την κ. Τιγκάνι, «αυτό το κύμα ξενοφοβίας, μισαλλοδοξίας και πολιτικά υποκινούμενων επιθέσεων στην Ελλάδα είναι πραγματικά ανατριχιαστικό».
«Οι ελληνικές αρχές πρέπει να αναλάβουν δράση τώρα, ώστε να εμποδίσουν την εξάπλωση αυτής της βίας, προτού γίνει ανεξέλεγκτη», συμπλήρωσε.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα