Τελείωσε το eurogroup στις βρυξέλλες – θα γίνουν ανακοινώσεις

18:46 20/3/2017 - Πηγή: Fimotro

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες για επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα θα πρέπει να υπάρξει στη συνεδρίαση μια συμφωνία επί της αρχής για τα μεγάλα ανοικτά ζητήματα. Οι συνομιλίες θα μπορούσε να πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα. «Θα ενημερώσω τους υπουργούς Οικονομικών σε ποια κατάταση

βρισκόμαστε προκειμένου να δούμε αν θα μπορέσουν να επιστρέψουν οι Θεσμοί στην Αθήνα», δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Το σήμα που πρέπει να δώσουμε είναι ότι είμαστε κοντά στο κλείσιμο της αξιολόγησης. Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα, να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση. Πρέπει να δείξουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και να αρθεί η αβεβαιότητα» δήλωσε προσερχόμενος ο Πιερ Μοσκοβισί.
Ερωτηθείς για το αν ο ESM μπορεί να αντικαταστήσει το ΔΝΤ, σημείωσε ότι «ίσως μπορεί να γίνει στο μέλλον».

Ο κ Ντάισελμπλουμ είναι πολύ καλός πρόεδρος Eurogroup. Η συμβολή του ήταν καθοριστική στο θέμα της Ελλάδας σημείωσε ερωτηθείς για το αν θα εξακολουθήσει να είναι πρόεδρος της ευρωομάδας μετά τα αποτελέσματα των ολλανδικών εκλογών. «Δεν θέλω να μιλήσω για πολιτική…» ανέφερε ερωτηθείς αν η σημερινή ελληνική κυβέρνηση μπορεί να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις. «Από το eurogroup του 2015 έχει καλυφθεί πολύς δρόμος. Αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει πολλές μεταρρυθμίσεις και τις έχει εφαρμόσει… Και τώρα μιλάμε για ένα success story» πρόσθεσε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα