Τεμπεληδες και ασχετοι οι συντακτες του νομου για την ερτ, πανηγυρίζει η νδ...

12:50 10/3/2015 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Τεμπέληδες και άσχετοι οι συντάκτες του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ, ίσως είναι ο πιο επιεικής όρος που μπορώ να χρησιμοποιήσω. Γνωρίζω τη βαρύτητα των όσων γράφω, αλλά πιστέψτε με, ότι...
δεν υπάρχει άλλος χαρακτηρισμός. Για μένα δυο εκδοχές υπάρχουν για τη σύνταξη αυτού του νόμου:

α) ο συντάκτης η οι συντάκτες πριν ξεκινήσουν την συνταξή του, πέρασαν από κάποια «μπιραρία» και αφού σούρωσαν και έγιναν «φέσι», πήραν το νόμο του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ 4173/2013, που τον είχε καταδικάσει ο ΣΥΡΙΖΑ,
τροποποίησαν κάποιες διατάξεις στο πόδι και τον έστειλαν στον υπουργό επικρατείας.

β) Παρά τις όποιες εξαγγελίες, για ένα σύγχρονο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση, υπέκυψε στις πιέσεις των τοκογλύφων δανειστών να μην αλλάξει τον 4173/2013 αλλά να εργαστεί πάνω σε αυτόν. Δεν αποκλείεται η επίσκεψη των ανθρώπων της EBU που βρέθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου χωρίς να γίνει καμία ανακοίνωση λίγο πριν την κατάθεση του σχεδίου νόμου σε διαβούλευση να είχε αυτόν το σκοπό.

Αγαπητοί φίλοι, γνωρίζω πολύ καλά το τηλεοπτικό πεδίο, όχι μόνο το Ελληνικό, αλλά το ευρωπαϊκό και το διεθνές. Ας μου επιτραπεί μέσα από την εργασία και εμπειρία να έχω μια σφαιρική άποψη για το τι είναι τηλεόραση και κάτω από ποιους κανόνες λειτουργεί. Το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου, έτσι όπως διαμορφώθηκε, είναι πολύ χειρότερο και από αυτόν που διέπει τη ΝΕΡΙΤ. Δηλαδή τον 4173/2013 που ψήφισε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι τυχαίο που και οι δυο πανηγυρίζουν.

Ακόμη και ο Γιώργος Μουρούτης να τους δουλεύει ψηλό «γαζί» γράφοντας στο Twitter: «Τα (βολιβαριανής εμπνεύσεως) «Συμβούλια Κοινωνικού Ελέγχου» ανά περιφέρεια της ΕΡΤ που θεσμοθετεί η κυβέρνηση, θα ελέγχουν και δημοσιογράφους;».

Διάβασα με μεγάλη προσοχή, άρθρο προς άρθρο το σχέδιο-υποτίθεται νόμου. Έμεινα έκπληκτος με τις ασάφειες και τις τροποποιήσεις του ν.4173/2013 της ΝΕΡΙΤ, που η σημερινή κυβέρνηση είχε καταψηφίσει στη βουλή. Τον τροποποιεί με χειρότερο τρόπο για να τον εφαρμόσει με ακόμη χείριστο τρόπο. Δηλαδή από απλό χαρτί το μετατρέπει σε χαρτί «υγείας». Αλλά το χαρτί υγείας είναι χρήσιμο, αυτό μόλις το πιάσεις λερώνεσαι. Ρε καλόπαιδα, αντί να αντιγράφατε τον ν.4173/ 2013, δεν παίρνατε ένα σχέδιο από μια ευρωπαϊκή δημόσια τηλεόραση να το αντιγράψετε και να πουλήσετε και «μούρη» η κάποιοι να σας συμβουλεύσουν; Τι πατάτα είναι αυτό το σχέδιο νόμου;

Οι συντάκτες λοιπόν, πήραν το νόμο της ΝΕΡΙΤ 4173/2013 τροποποίησαν κάποιες διατάξεις των άρθρων και άντε γεια!!! Με απλά λόγια, άλλαξαν το αρχιτεκτονικό σχέδιο του μορφώματος, με χειρότερο τρόπο για να χτίσουν πάνω στις ίδιες κολώνες της ΝΕΡΙΤ. Μόνο που τα σίδερα μέσα στις κολώνες είναι σκουριασμένα και στραβά! Ο φόβος ως προς την αντοχή του νέου μορφώματος να μην πέσει, στα 21 άρθρα του νόμου δεν είναι 19, έχουν προστεθεί 16Α και 9Α για αλατοπίπερο, ενώ εφαρμόζουν το νόμο της ΝΕΡΙΤ 4173/2013 με αλλαγές παραλλαγές, μόνο μία φορά αναγράφετε το λογότυπο ΝΕΡΙΤ. Και αυτό από ανάγκη, αφού αναφέρεται σε αυτούς που εργάζονται στο φορέα.

Ίσως θα ήταν καλύτερα αγαπητοί συντάκτες, να μην είχατε περάσει τόσα ξενύχτια για τη συνταξή του αν είχατε αποφασίσει να εφαρμόσετε μόνο το άρθρο 1, για την αλλαγή από ΝΕΡΙΤ σε ΕΡΤ και να αφήσετε τον ν.4173/2013 ως έχει. Το νομοσχέδιο αυτό είναι ντροπή για όσους γνωρίζουν από τηλεόραση, και κάνετε και ένα ατόπημα.

Επιβραβεύετε με τον τρόπο επιστροφής προσωπικού πολλούς ανάξιους και τεμπέληδες και αφήνετε εκτός καταξιωμένα πρόσωπα. Όσο για τους αγώνες των απολυμένων, ΕΡΤόπεν και αγωνιστές, παιδιά μην περιμένετε τίποτα. 21 μήνες ζήσατε το όνειρο και την ελπίδα, τώρα τέλος. Αριστερά-δεξιά για το λαό, όλα τα γουρούνια την ίδια «μούρη» έχουν.

Θεωρώ όμως ότι το σχέδιο νόμου, πέρα από τις αδυναμίες που παρουσιάζει και είναι αδύνατον να εφαρμοστεί, και αυτό θα το αναλύσουμε σε άλλες αναρτήσεις, έχει ένα καλό.

Προσωπικά σε κάποια άρθρα με θυμίζει επιφυλλίδες, που διάβαζα νεαρός δημοσιογράφος των Ρούσσο, Μπαστιά και άλλων αξιόλογων λογοτεχνών και δημοσιογράφων στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων κάποιας άλλης εποχής. Πάντως εάν η κυβέρνηση αποφασίσει να εφαρμόσει αυτό το νομοσχέδιο, καλό θα είναι από τώρα να βρει μια ομάδα από καλούς ψυχιάτρους να επανδρώσουν το ΔΣ.

Άνθρωποι που γνωρίζουν το αντικείμενο είναι αδύνατον να εφαρμόσουν έναν τέτοιο νόμο σε Ραδιοτηλεοπτικό φορέα, όπως η δημόσια τηλεόραση με χιλιάδες προβλήματα, χωρίς λεφτά εντός ΔΕΚΟ, και μέσα σε ένα βρώμικο περιβάλλον από συμφέροντα και συγκρούσεις.
Keywords
Αναζητήσεις
φιμοτρο κπ ερτ 10/3/2015
Τυχαία Θέματα