''ta tρια σεναρια για την ελλαδα και οι επιπτωσεις τουσ''...

08:30 22/5/2015 - Πηγή: Fimotro
Αυτό που πραγματικά χρειάζεται η Ελλάδα είναι μία ήπια κυβερνητική κρίση, προκειμένου να αποφύγει την ουσιαστική κρίση, ...
σύμφωνα με ανάλυση της Barclays, στην οποία εξετάζονται τρία βασικά σενάρια για τις εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα.

«Πιστεύουμε ότι η απαραίτητη πολιτική βούληση για να υπάρξει συμφωνία θα βρεθεί μόνο αφού υπάρξει κάποιας μορφής κυβερνητική κρίση, η οποία θα δράσει ως καταλύτης για την απαραίτητη πολιτική αλλαγή», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση του επενδυτικού οίκου.

Οι αναλυτές
της Barclays εξετάζουν τρία σενάρια, τονίζοντας ότι κατά την δική τους εκτίμηση το πρώτο εξ αυτών είναι το πιθανότερο. Πρόκειται για τα παρακάτω:

Το «ήπιο» σενάριο

Επίτευξη συμφωνίας την τελευταία στιγμή, η οποία, όμως, θα έρθει αφού πρώτα έχουν «παραβιαστεί» κάποιες από τις προεκλογικές υποσχέσεις τις κυβέρνησης. Αυτό θα οδηγήσει σε κυβερνητική αναδιάρθρωση. Κατά την Barclays εάν η ελληνική κυβέρνηση παραβιάσει ορισμένες από τις «κόκκινες γραμμές» της, τότε μπορεί να υπάρξει αποχώρηση των ριζοσπαστών τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας θα θελήσει -ή θα αναγκαστεί- να αλλάξει κυβερνητικό εταίρο, με δεδομένο ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα δεχθούν παράταση κάποιας μορφής μνημονίου. Πιθανότερος νέος κυβερνητικός εταίρος το Ποτάμι αλλά και το ΠΑΣΟΚ...

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα