Τα συντριμμια που βρεθηκαν στο ρεινιον ανηκουν τελικα στην πτηση μη370...

11:00 6/8/2015 - Πηγή: Fimotro
Δεκαεπτά μήνες από την εξαφάνιση του Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών και το μυστήριο με την μοιραία πτήση ΜΗ370...
φαίνεται ότι αρχίζει να λύνεται.

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας επιβεβαίωσε την Τετάρτη πως το κομμάτι λευκής λαμαρίνας, μήκους δύο περίπου μέτρων, που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στη νήσο Ρεϊνιόν στον Ινδικό Ωκεανό ανήκει στο αεροσκάφος των Μalaysia Airlines.

Πρόκειται για το πρώτο τόσο σημαντικό
εύρημα στην έρευνα για να διαπιστωθεί τι συνέβη στο επιβατικό αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από την Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο με 239 επιβάτες και πλήρωμα πριν εξαφανιστεί τον Μάρτιο του 2014.

«Η ομάδα των διεθνών ειδικών επιβεβαίωσε ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους τα οποία ανακαλύφθηκαν στη Νήσο Ρεϊνιόν προέρχονται πράγματι από το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση MH370», ανέφερε ο Νατζίμπ Ράζακ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, προσθέτοντας πως η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει την αλήθεια για το τι συνέβη στο αεροσκάφος.

Οι ερευνητές ευελπιστούν τώρα πως τα ευρήματα από το αεροσκάφος θα ρίξουν «φως» στην υπόθεση και θα βοηθήσουν ώστε να βρεθούν στοιχεία αναφορικά με τις τελευταίες στιγμές του μοιραίου Boeing και των επιβατών του και κυρίως σχετικά με το τι ήταν αυτό που τους οδήγησε στον θάνατο.

Κάποιοι ειδικοί εκτιμούν, πάντως, ότι οι ζημιές που έχει υποστεί το κομμάτι του αεροσκάφους που βρέθηκε στο νησί «δείχνουν» ότι το αεροπλάνο διαλύθηκε μόλις έπεσε στη θάλασσα γεγονός που, όπως υποστηρίζουν, σημαίνει ότι κάποιος είχε τον έλεγχο του αεροσκάφους μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Γαλλία: Πολύ ισχυρή πιθανότητα αλλά όχι ακόμη βεβαιότητα

Ωστόσο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, οι Γάλλοι ερευνητές στην υπόθεση του εξαφανισμένου Boeing είναι επιφυλακτικοί όσον αφορά στο πτερύγιο που εντοπίστηκε καθώς, όπως υποστηρίζουν, μπορεί να υπάρχει παρά την μεγάλη ομοιότητα που υπάρχει, δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί με σιγουριά ότι ανήκει στην πτήση MH370.

«Υπάρχουν πολύ ισχυρές ενδείξεις ότι προέρχεται από το χαμένο αεροσκάφος της Malaysia Airlines που εκτελούσε την πτήση ΜΗ370, όμως αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί», είπε χαρακτηριστικά το βράδυ της Τετάρτης ο αντιεισαγγελέας του Παρισιού Σερζ Μακοβιάκ, ο οποίος μετέχει στην έρευνα.

Ο Μακοβιάκ είπε ακόμη πως το κομμάτι της βαλίτσας που βρέθηκε μαζί με το φτερό θα εξεταστεί το συντομότερο δυνατόν από τη γαλλική αστυνομία.
Keywords
Τυχαία Θέματα