Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 13 ιουνίου

06:33 13/6/2021 - Πηγή: Fimotro

Τα σημαντικότερα γινόταν που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Σαν σήμερα έγιναν τα εξής:

313 Αναρτάται στη Νικομήδεια το Διάταγμα των Μεδιολάνων, το οποίο υπέγραψαν ο Κωνσταντίνος Α’ και ο συναυτοκράτορας Λικίνιος παραχωρώντας θρησκευτική ελευθερία σε όλη τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

1831 Γεννιέται ο Τζέιμς Κλαρκ Μάξγουελ, Σκοτσέζος φυσικός, που το 1873 διατύπωσε τους βασικούς νόμους της ηλεκτρομαγνητικής.

1863 Γαλλία,

Αγγλία, Ρωσία και Δανία υπογράφουν συνθήκη, με την οποία ο Δανός πρίγκιπας Χριστιανός αναγορεύεται βασιλιάς της Ελλάδας. Στο άρθρο 4 της συνθήκης προβλέπεται η ενσωμάτωση των Ιονίων Νήσων στην Ελλάδα, εφόσον το αποφασίσει η Επτανησιακή Βουλή.

1917 Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Πραγματοποιείται η πιο θανατηφόρα γερμανική αεροπορική επιδρομή στο Λονδίνο, με απολογισμό 162 νεκρούς (συμπεριλαμβανομένων 46 παιδιών) και 432 τραυματισμούς.

1928 Γεννιέται ο Τζον Νας, Αμερικανός μαθηματικός, βραβευμένος με Νόμπελ Οικονομικών το 1994 για τη συμβολή του στη θεωρία των παιγνίων.

1944 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Μάχη του Βιγιέρ Μποκάζ. Ο Γερμανός αρματιστής Μίχαελ Βίτμαν πραγματοποιεί με ένα Tiger I ενέδρα σε τμήματα της βρετανικής 7ης μεραρχίας τεθωρακισμένων, καταστρέφοντας δεκατέσσερα άρματα μάχης, δεκαπέντε οχήματα μεταφοράς προσωπικού και δύο αντιαρματικά πυροβόλα.

1968 Θεμελιώνεται ο Πύργος των Αθηνών, ο πρώτος ουρανοξύστης της πόλης, στη συμβολή των Λεωφόρων Βασιλίσσης Σοφίας και Μεσογείων.

1977 Ο καταδικασμένος δολοφόνος του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, Τζέιμς Ερλ Ρέι, συλλαμβάνεται ξανά μετά την απόδρασή του από τη φυλακή τρεις ημέρες πριν.

1977 Πεθαίνει ο Γεώργιος Κοτζιάς, διακεκριμένος επιστήμονας και ερευνητής της Νευροφυσιολογίας. Είχε τιμηθεί με το βραβείο Λάσκερ και έγινε διεθνώς γνωστός με την ανακάλυψη του φαρμάκου «L-Dopa» κατά της ασθένειας του Πάρκινσον και τα τελευταία χρόνια με τις έρευνές του στην καταπολέμηση του καρκίνου.

The post Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 13 Ιουνίου appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα