Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 1 νοεμβρίου

06:37 1/11/2020 - Πηγή: Fimotro

Σαν σήμερα 1 Νοεμβρίου συνέβησαν τα εξής:

1520 Ο Πορθμός του Μαγγελάνου, το πέρασμα στο νότιο άκρο της ηπειρωτικής Νότιας Αμερικής που συνδέει τον Ειρηνικό και τον Ατλαντικό Ωκεανό, ανακαλύπτεται από τον Ευρωπαίο εξερευνητή Φερδινάνδο Μαγγελάνο.

1824 Οι Ελληνες νικούν τον αιγυπτιακό στόλο στη ναυμαχία της Αστυπάλαιας.

1918 Στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης συμβαίνει το χειρότερο δυστύχημα με μετρό στην ιστορία των ΗΠΑ, με τουλάχιστον 93 νεκρούς.

1936

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μπενίτο Μουσολίνι ανακοινώνει το όνομα «Αξονας Βερολίνου-Ρώμης» για τη συμμαχία ανάμεσα στους Γερμανούς ναζί και τους Ιταλούς φασίστες.

1940 Ελληνοϊταλικός πόλεμος. Ο υπολοχαγός Αλέξανδρος Διάκος, επιτιθέμενος με τον λόχο του στην Τσούκα Πίνδου, προσπαθώντας να την ανακαταλάβει, πέφτει ηρωικά μαχόμενος.

1945 Ορκίζεται κυβέρνηση στην Ελλάδα, με πρωθυπουργό τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο.

1950 Παραιτείται η κυβέρνηση Σοφοκλή Βενιζέλου εξαιτίας οικονομικού σκανδάλου (κατάχρηση 7,5 δισ. δρχ. στον ΟΛΠ).

1974 Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών ασκεί ποινική δίωξη κατά του Γεωργίου Παπαδόπουλου, του Στυλιανού Παττακού, του Νικόλαου Μακαρέζου και 62 ακόμη πραξικοπηματιών για εσχάτη προδοσία.

1993 Αρχίζει να ισχύει η Συνθήκη του Μάαστριχτ. Η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα μετονομάζεται σε Ε.Ε. (Ευρωπαϊκή Ενωση). Τα κράτη-μέλη που την αποτελούν ανέρχονται σε 12.

1998 Θεσμοθετείται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

2013 Δολοφονούνται τα μέλη της Χρυσής Αυγής Μανώλης Καπελώνης, 22 ετών, Γιώργος Φουντούλης, 27 ετών και τραυματίζεται ο Αλέξανδρος Γέροντας, 29 ετών, από τρομοκράτες έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Νέο Ηράκλειο.

The post Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 1 Νοεμβρίου appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα