''ta δημοσια ιεκ θα παραμεινουν στο υπουργειο παιδειασ''...

20:30 11/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Τα Δημόσια Ι.Ε.Κ, θα παραμείνουν στο Υπουργείο Παιδείας και θα λειτουργήσουν ως περιφερειακές αποκεντρωμένες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης.
Αυτό ανακοίνωσε ...
στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, απαντώντας
σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά, σχετικά με την λειτουργία των Δ.Ι.Ε.Κ.
Όπως είπει, επειδή στόχος είναι η θωράκιση της τεχνολογικής εκπαίδευσης, μελετήθηκαν τα συστήματα που υπάρχουν σε άλλα κράτη και γι' αυτό τα Δ.Ι.Ε.Κ θα παραμείνουν «ως αποκεντρωμένες περιφερειακές υπηρεσίες, όσο το δυνατόν πιο αυτόνομες και αυτοτελείς και πάντα μέσα στο πλαίσιο της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης».
Η ρύθμιση αυτή, έχει ενταχθεί ως άρθρο στο Πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής.
Πρόσθεσε πως το υπουργείο έρχεται να ενισχύσει και να θωρακίσει τα Δ.Ι.Ε.Κ με κάλυψη κενών οργανικών θέσεων από τους εκπαιδευτικούς που θα τεθούν στην κινητικότητα και πλέον θα υπηρετούν μονίμως στα ΙΕΚ.
Ο κ. Γκιουλέκας επίσης σημείωσε ότι εντός των προσεχών ημερών ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή νομοσχέδιο για τον σχεδιασμό του νέου Γενικού και Τεχνικού Λυκείου.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα