Συστημενες σφαιρες - απειλη προς μπερλουσκονι - μοντι

Δέκα φάκελοι με σφαίρες, που απευθύνονταν στον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, στον πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στον επικεφαλής του Δημοκρατικού ΚόμματοςΠιερλουίτζι Μπερσάνι, στην υπουργό ΕργασίαςΈλσα Φορνέρο, όπως και στις κυριότερες εφημερίδες... της χώρας, εντοπίστηκαν στα ταχυδρομεία της Ιταλίας κι ενώ σήμερα ψηφίζεται στην ιταλική βουλή το νέο πακέτο μέτρων.

Οι σφαίρες είχαν τοποθετηθεί μέσα σε φακέλους που περιείχαν και ανάληψη ευθύνης της οργάνωσηςΚίνημα Ένοπλων Προλετάριων (Μοvimento Armati Proletari).

«Θα την πληρώσετε όλοι, θα σας πλήξουμε και θα είναι ένας πόλεμος μέχρι τελικής πτώσης. Πρόκειται να πληρώσετε τα οικονομικά μέτρα με αίμα», αναφέρεται στην προκήρυξη.
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι το τελευταίο αυτό γεγονός αυξάνει ακόμη περισσότερο την κοινωνική ένταση, μετά την έκρηξη πακέτου που είχε παραδοθεί σε διευθυντή της υπηρεσίας για την συλλογή των φόρων Equitalia και τον εντοπισμό, χθες, νέου εκρηκτικού πακέτου, σε άλλα γραφεία της ίδιας, πάντα, εταιρίας.
Την ευθύνη για την αποστολή των πακέτων ανέλαβε η άτυπη αναρχική ομοσπονδία Fai.
Ψηφίζονται τα μέτρα, ο Ναπολιτάνο ζητά θυσίες
Στο μεταξύ, η βουλή της Ρώμης, πρόκειται σήμερα να δώσει το «πράσινο φως» στην δέσμη μέτρων ύψους είκοσι δισεκατομμυρίων ευρώ της κυβέρνησης του Μάριο Μόντι. Τα μόνα κόμματα που αναμένεται να καταψηφίσουν τα μέτρα είναι η Λέγκα του Βορρά και η κεντροαριστερή «Ιταλία των Αξιών», του πρώην εισαγγελέα Αντόνιο Ντι Πιέτρο.
Ο ιταλός πρωθυπουργός τόνισε, μεταξύ των άλλων, ότι «παρά το ότι δεν συμπαθεί τις θυσίες, η εναλλακτική αποτελείται από μια οδό με σαφώς μεγαλύτερες θυσίες, όπως αντιλαμβάνονται, πλέον, όλοι».
Ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, από την πλευρά του, σε μήνυμά του προς τους πολίτες κατέστησε σαφές ότι «όλοι πρέπει να κάνουν θυσίες».
Τα ιταλικά συνδικάτα, πάντως, απορρίπτουν τα μέτρα της κυβέρνησης, διότι συνεχίζουν να θεωρούν ότι δεν χαρακτηρίζονται από πνεύμα κοινωνικής δικαιοσύνης.
Keywords
Τυχαία Θέματα