Συστασεις βεστερβελε στους ιταλους προ εκλογων


Συστάσεις για συνέχιση της μεταρρυθμιστικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μόντι διατυπώνει ο Γκίντο Βεστερβέλε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corierre della Sera, υπογραμμίζοντας πως οι Γερμανοί δεν θέλουν να μετατραπούν σε «αποδιοπομπαίους τράγους για τις παραλείψεις ιταλών πολιτικών του παρελθόντος». Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, ο οποίος... βρίσκεται στη Ρώμη για να παρουσιάσει στο ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών έκθεση ιστορικών για τα ναζιστικά εγκλήματα της περιόδου 1943-1945 στηνΙταλία, τονίζει επίσης πως η Ευρώπη «δεν πρέπει να προσφέρει βήμα σε μία λαϊκιστική προεκλογική
εκστρατεία».

Αναφέρει επίσης ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ιταλών γνωρίζει καλά ότι δεν ευθύνεται η Γερμανία για τα προβλήματα της Ιταλίας και για το μεγάλο δημοσιονομικό της έλλειμμα.
«Η Γερμανία και η γερμανική κυβέρνηση δεν συμμετέχουν στην ιταλική προεκλογική εκστρατεία. Αλλά έχουμε πάρει θέση με μεγάλη ενεργητικότητα υπέρ της συνέχισης της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζεται», συμπληρώνει.
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος ανακοίνωσε ότι προτίθεται να ηγηθεί της κεντροδεξιάς στις εκλογές, επικρίνει συχνά τη Γερμανία τη στιγμή που ένα αντιγερμανικό αίσθημα ενισχύεται σε τμήμα του ιταλικού πληθυσμού, καθώς το Βερολίνο και η γερμανίδα καγκελάριος θεωρούνται εμπνευστές της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ιταλία.
Μιλώντας για την πολιτική που εφαρμόζει ο Μάριο Μόντι, ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε: «Όποιος θέλει να μειώσει την ανεργία, και ιδιαίτερα στους νέους, οφείλει να υπερασπισθεί τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας». «Σήμερα, μία υπεύθυνη κοινωνική πολιτική είναι μία πολιτική μεταρρυθμίσεων, ικανή να δημιουργήσει ευκαιρίες για όλους, ιδιαίτερα για τους νέους. Με τη δημιουργία νέων χρεών και συνθηκών νέας αστάθειας, δεν δημιουργούμε θέσεις απασχόλησης», καταλήγει ο Βεστερβέλε.
Keywords
Τυχαία Θέματα