Σύσκεψη τη δευτέρα, υπό τον μητσοτάκη για την αντιπυρική περίοδο

18:46 23/5/2021 - Πηγή: Fimotro
Θα τεθεί επί τάπητος ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Πυροσβεστικής

Στις 13:00, αύριο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί την έδρα της Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, όπου θα συμμετάσχει σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Στη σύσκεψη θα μετάσχουν, επίσης, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και οι 11 δήμαρχοι των 18 περιοχών της Αττικής που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας

για την άμεση δρομολόγηση έργων μείωσης του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου θα λάβει μέρος στις εργασίες της διήμερης έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Αυτοψία του «Ε.Τ.» στον Διόνυσο: Κλαδιά-βόμβες, έτοιμες για έκρηξη

Ξερά κλαδιά και κορμοί από κομμένα δέντρα στοιβαγμένα σε αυτοσχέδια βουνά από τον περασμένο Φεβρουάριο, ακόμα και μέσα σε δασικές εκτάσεις στην Ανοιξη, στον Διόνυσο αλλά και στον Αγιο Στέφανο λίγα μόλις μέτρα από τους πρόποδες της Πεντέλης. Μια «βραδυφλεγής βόμβα», όπως περιγράφουν οι κάτοικοι του Δήμου Διονύσου, που απειλεί δασικές περιοχές εν μέσω αντιπυρικής περιόδου.

Οι εικόνες που έχει καταγράψει ο φωτογραφικός φακός του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής σρτο ρεπορτάζ του Γιώργου Πρωτοψάλτη είναι από έναν μόνο από τους συνολικά 18 «κόκκινους» δήμους της Αττικής που κηρύχθηκαν λίγες ημέρες πριν σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, για να δρομολογηθούν άμεσα έργα περιορισμού του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Τα συγκεκριμένα έργα όμως συνεχίζουν να κινούνται με αργούς ρυθμούς, όπως καταγγέλλουν δημότες των περιοχών, που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. «Γειτονιές του Αγίου Στεφάνου είναι επικίνδυνες, έχουν προβλήματα», παραδέχεται ο δήμαρχος Διονύσου μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

The post Σύσκεψη τη Δευτέρα, υπό τον Μητσοτάκη για την αντιπυρική περίοδο appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα