Συσκεψη για τους υδρογονανθρακες του ιονιου...

17:28 10/4/2013 - Πηγή: Fimotro
«Η έρευνα ολοκληρώθηκε, αναμένεται η ανάλυση των ευρημάτων», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος, στην σύσκεψη που έγινε ...

στο δημαρχείο Κέρκυρας, για την πορεία των ερευνών των υδρογονανθράκων στο Ιόνιο.
Η σύσκεψη έγινε μετά από αίτημα του δημάρχου Κέρκυρας -και προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων- Γιάννη Τρεπεκλή και συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης
και παραγωγικών φορέων των Ιονίων νήσων.

Στην εισήγησή του, ο υπουργός ενημέρωσε ότι η έρευνα έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η ανάλυση των ευρημάτων από ειδικευμένα εργαστήρια.

«Από τον Μάιο θα αρχίσει η διεθνοποίηση των δεδομένων, για να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τις εταιρείες, ώστε το πρώτο μισό του 2014 να προσδιοριστούν τα οικόπεδα εξόρυξης», σημείωσε ο κ. Λιβιεράτος, επισημαίνοντας ότι υπάρχει χρόνος για να συζητηθεί το θέμα διεξοδικά και ευχαρίστησε τον δήμαρχο Κέρκυρας για την πρόσκληση, ώστε να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών των Ιονίων. «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια σύσκεψη και είμαστε ανοικτοί στο διάλογο», είπε ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής ευχαρίστησε τον υπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα για παροχή ενημέρωσης.

«Χρειάζεται παροχή ενημέρωσης ώστε να εξασφαλιστεί η διαφάνεια και να είναι ενημερωμένες οι τοπικές κοινωνίες. Θεωρώ ότι το ζήτημα των υδρογονανθράκων είναι εξαιρετικά σημαντικό. Πρέπει λοιπόν να δούμε μια σειρά θεμάτων, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, τα ανταποδοτικά οφέλη και οι ασφαλιστικές δικλίδες για τη λειτουργία τους. Επίσης πρέπει να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη ανάπτυξη του τουρισμού», είπε ο δήμαρχος. Την πρώτη αυτή σύσκεψη θα ακολουθήσει σειρά ενημερωτικών συσκέψεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, για την εκτίμηση των αποτελεσμάτων και τη λήψη αποφάσεων.

Τέλος ο περιφερειάρχης Ιονίων Σπύρος Σπύρου, ο οποίος επίσης συμμετείχε στη σύσκεψη, δήλωσε: «Πρέπει να διαχειριστούμε το θέμα των υδρογονανθράκων με την δέουσα σοβαρότητα και ρεαλισμό, ώστε να υπάρξουν πλεονεκτήματα, χωρίς υπερβολές, περιορίζοντας τους κινδύνους».
Keywords
Τυχαία Θέματα