Συριζα: μετατρεπουν τις συνταξεις σε φιλοδωρηματα

14:58 18/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Για «σφαγιασμό» των επικουρικών και των κύριων συντάξεων κατηγορεί την κυβέρνηση ο συντονιστής της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Δ. Στρατούλης. «Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις φορές, οι κόκκινες γραμμές Παπαδήμου - Παπανδρέου - Σαμαρά για τις συντάξεις...
μετατράπηκαν
σε κόκκινες κορδέλες», επισημαίνει σε δήλωσή του ο κ. Στρατούλης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι μετατρέπει τις συντάξεις σε «παιδικά φιλοδωρήματα» και τους συνταξιούχους σε «φτωχούς ζητιάνους».
«Πρόκειται για την πιο απάνθρωπη και βάρβαρη επίθεση που γνώρισαν μέχρι σήμερα οι συνταξιούχοι στη χώρα, των οποίων οι συντάξεις επιστρέφουν στην αγοραστική δύναμη της δεκαετίας του 1950», αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ ΝΔ «θα πρέπει να ντρέπεται και να μας αδειάσει τη γωνιά το γρηγορότερο δυνατό».
Τέλος, καταγγέλλει το ΙΚΑ ΕΤΑΜ διοτι με το επείγον υπηρεσιακό σημείωμα με αριθμό 1727/16-2-2012 κατόπιν εντολής της Διοίκησής του, «δίνει επείγουσα οδηγία για περικοπή συντάξεων 20% στο τμήμα του ποσού πάνω από 1300 ευρώ από χθες, 16/2, πριν καν παρθούν και νομοθετηθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις για αυτές τις περικοπές».
Keywords
Τυχαία Θέματα