''συντριψαμε τους νεοναζι''...

11:15 4/10/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΑΥΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ...
«Συντρίψαμε τους νεοναζί», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του Hellenic Initiative
στη Νέα Υόρκη, συμπληρώνοντας πως ο αρχηγός και ο υπαρχηγός τους ...
είναι στη φυλακή. Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, τα ηγετικά στελέχη τους έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη και η επιρροή τους μειώνεται κατακόρυφα.
Ο Πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι είναι ντροπή να παρακολουθούμε μία νεοναζιστική οργάνωση να κερδίζει έδαφος σε μία χώρα, η οποία πριν μόλις μισό αιώνα έχασα το 10% του πληθυσμού της στη διάρκεια της Κατοχής των Ναζί.
«Η δημοκρατία μπορεί να νικήσει τους εχθρούς της, εφόσον πιστεύουμε στους δημοκρατικούς θεσμούς και στο κράτος δικαίου», πρόσθεσε.
Ο κ. Σαμαράς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, εκτός του εξτρεμισμού, τροφοδότησε και τον λαϊκισμό.
«Στη διάρκεια της κρίσης», είπε, «ο λαϊκισμός τροφοδοτήθηκε από την αγωνία, τον πόνο, την απελπισία και τις στερήσεις μεγάλου μέρους της κοινωνίας μας».
Εμφανίστηκε πάντως βέβαιος ότι ο λαϊκισμός δεν θα κερδίσει περαιτέρω έδαφος και υποστήριξε πως «μία πραγματική νίκη έχει νόημα όταν νικήσεις τον αντίπαλό σου, χωρίς να γίνεις σαν κι αυτόν».
«Για να πολεμήσεις τον λαϊκισμό πρέπει να βεβαιωθείς ότι δεν γίνεσαι λαϊκιστής ο ίδιος. Για να πολεμήσεις τον εξτρεμισμό, πρέπει να βεβαιωθείς ότι δεν πηγαίνεις ο ίδιος στα άκρα», υπογράμμισε.
«Η Ελλάδα επέστρεψε»
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Πρωθυπουργός διακήρυξε ότι «η Ελλάδα επέστρεψε». «Επέστρεψε», πρόσθεσε, «ως ισοδύναμο μέλος της Ευρωζώνης στον δρόμο της σταθερότητας, της ανάκαμψης και της ανάπτυξης».
Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, «η Ελλάδα σταθεροποιείται οικονομικά και πολιτικά και έχει γίνει προπύργιο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».
«Η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που ήταν πριν από έναν χρόνο. Πέρυσι η Ελλάδα εθεωρείτο πρόβλημα σε μία σταθερή περιοχή, τώρα είναι το σημείο σταθερότητας σε μία περιοχή που δυστυχώς αποσταθεροποιείται», συμπλήρωσε.
Όπως είπε, αυτό που εισέπραξε από τις επαφές του στις ΗΠΑ είναι ο σεβασμός τους σε μία χώρα που κάνει θυσίες, για να διατηρήσει την ευρωπαϊκή της ταυτότητα και να πετύχει το οικονομικό comeback.
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις προβλέψεις για ανάκαμψη από το 2014, σημειώνοντας πως «ήδη η ύφεση το 2013 είναι μικρότερη από ό,τι αρχικά προβλεπόταν, ενώ και το ποσοστό της ανεργίας είναι ελαφρώς μικρότερο το δεύτερο από το πρώτο τρίμηνο του 2013».
Υπογράμμισε παράλληλα της σημασία του πρωτογενούς πλεονάσμας, καθώς -όπως εξήγησε- είναι αυτό το σημαντικότερο κριτήριο που θα πείσει την τρόικα, την Κομισιόν, το ΔΝΤ ότι κάναμε την δουλειά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εκτίμησε ο κ. Σαμαράς.
«Προφανώς έχουμε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσουμε γιατί ξεκινήσαμε από πολύ αρνητικό σημείο αλλά είμαστε στο σωστό δρόμο και κινούμαστε μπροστά με ταχύτητα», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα