Συντομα η απαντηση για την ονομασια...

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ σκοπεύει να απαντήσει σύντομα, όταν θα εκτιμήσει ότι είναι καταλληλότερο, ότι αφορά το Μνημόνιο Κατανόησης που πρότεινε στα Σκόπια η Ελλάδα. Αυτό δήλωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ,...
Νίκολα Γκρούεφσκι.
'' Η κυβέρνηση θα απαντήσει
σύντομα στο Μνημόνιο Κατανόησης, το οποίο έλαβε από την Ελλάδα στις αρχές του μήνα, και το περιεχόμενο θα είναι δημόσια προσβάσιμο, όπως ήταν και η πρόταση της Αθήνας. Η απάντηση αυτή θα συνάδει με τις μέχρι τώρα στάσεις και θέσεις μας επ'αυτού του ζητήματος και θα είναι σύμφωνη με τα συμφέροντα της Δημοκρατίας της Δημοκρατίας. Θα απαντήσουμε σύντομα, όταν θα εκτιμήσουμε ότι είναι καλύτερο (να το κάνουμε αυτό) και έτσι όπως είναι καλύτερο για τα συμφέροντα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας '', ανέφερε ο Νίκολα Γκρούεφσκι., στη Βουλή της ΠΓΔΜ.
Μάλιστα, εκτίμησε ότι η ελληνική πρωτοβουλία θα πρέπει να απαντηθεί το συντομότερο δυνατό, επειδή με τη απάντηση στο '' μιας σελιδούλας Μνημόνιο '', όπως το χαρακτήρισε, δημιουργείται, όπως είπες, το δίλημμα ότι η κυβέρνηση ΠΓΔΜ '' αμφιταλαντεύεται να αποδεχθεί τις ελληνικές κόκκινες γραμμές ''.
Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, με επιστολή του προς τον ομόλογο του, Νίκολα Πόποσκι, πρότεινε την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, το οποίο θα θέτει το πλαίσιο και τις βασικές παραμέτρους για την οριστική επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα