Συνεληφθη γεωργιανος επικεφαλης εγκληματικης οργανωσης

06:57 22/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Γεωργιανός κακοποιός, ο οποίος καταζητείτο ως αρχηγός διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης με πλοκάμια σε χώρες της δυτικής και νότιας Ευρώπης, συνελήφθη μαζί με τον 36χρονο σωματοφύλακα του. Προηγήθηκε επιχείρηση των ανδρών της...
Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, που τον εντόπισαν στη Βουλιαγμένη.
Πρόκειται για έναν 51χρονο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ισπανικών αρχών και ερυθρά αγγελία της Interpol και διέμενε σε γνωστό ξενοδοχειακό συγκρότημα, με πλαστά στοιχεία ταυτότητας.
Η εγκληματική οργάνωση, της οποίας ηγούνταν ο 51χρονος συλληφθείς, δραστηριοποιούνταν κυρίως στην Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Αυστρία. Η οργάνωση ελέγχει τις εγκληματικές δραστηριότητες ρωσικών και γεωργιανών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την Ευρώπη, εισπράττοντας ποσοστό από τα έσοδα, που προκύπτουν από την εγκληματική τους δραστηριότητα.
Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, διαμετρήματος 45 χιλιοστών με γεμιστήρα, δέκα φυσίγγια, πλήθος ψηφιακών δίσκων και συσκευές κινητών τηλεφώνων. Ο 51χρονος μαζί με τον 36χρονο σωματοφύλακα του οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Στη συνέχεια, ο 51χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών, προκειμένου να εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ισπανικών αρχών.
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Fimotro