Συνεληφθη 17 χρονια μετα για το αεριο στο μετρο του τοκιο

12:12 1/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Συνελήφθη μετά 17 χρόνια στην Ιαπωνία πρώην μέλος της Αίρεση Αούμ, η οποία ευθύνεται για τις δολοφονικές επιθέσεις με αέριο σαρίν στο μετρό του Τόκιο το 1995. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, πρόκειται για τον Μακότο Χιράτα, 46 ετών, ο οποίος συνελήφθη για την συμμετοχή
του...
στην απαγωγή και κράτηση τον Φεβρουάριο του 1995 του αδελφού ενός πρώην μέλους της αίρεσης, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Τόκιο.

Το θύμα, ένας 68χρονος δολοφονήθηκε μία ημέρα μετά την απαγωγή του στο αρχηγείο της οργάνωσης στους πρόποδες του Όρους Φούτζι, πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

"Θέλω να βάλω ένα τέλος σε αυτήν την ιστορία, μετά τόσα χρόνια", δήλωσε ο Χιράτα στους αστυνομικούς, σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης και πρόσθεσε πως εκείνος απλώς οδηγούσε το αυτοκίνητο.

Ο Χιράτα είναι ένα από τα τρία μέλη της αίρεσης που δεν είχαν συλληφθεί μετά την επίθεση, τον Μάρτιο του 1995 που προκάλεσε το θάνατο 13 ανθρώπων, ενώ 5.500 προσβλήθηκαν από το αέριο. Ο 40χρονος Ναόκο Κικούτσι και ο 53χρονος Κατσούγια Τακαχάσι εξακολουθούν να διαφεύγουν.

Ο γκουρού της αίρεσης, Σόκο Ασαχάρα, 56 ετών σήμερα, έχει καταδικαστεί σε θάνατο, όπως και 13 άλλα μέλη της. Μέχρι σήμερα δεν έχει εκτελεστεί κανείς.

Η αίρεση ευθύνεται και για την επίθεση με σαρίν στην πόλη Ματσουμότο τον Ιούνιο του 1994, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι.
Keywords
Τυχαία Θέματα