Συνεδριάζει η επιτροπή για το astrazeneca

13:22 26/5/2021 - Πηγή: Fimotro
Οι ειδικοί θέλουν την αύξηση των ηλικιακών ορίων

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιεί αυτή την ώρα η Επιτροπή Εμβολιασμών προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο να αλλάξει η ηλικιακή ομάδα στην οποία θα χορηγείται το εμβόλιο της AstraZeneca.

Αφορμή είναι τα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα και συνδέονται χρονικά με τους εμβολιασμούς. Υπενθυμίζεται πως μέχρι στιγμής το εμβόλιο χορηγείται σε πολίτες ηλικίας άνω των 30 ετών.

Mέχρι

στιγμής το εμβόλιο χορηγείται σε πολίτες ηλικίας άνω των 30 ετών, ενώ μέχρι σήμερα ήταν η μοναδική επιλογή για τους πολίτες 30-39 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν παρουσιαστεί δύο επεισόδια θρομβώσεων στη Μυτιλήνη. Μία 63χρονη γυναίκα κατέληξε μετά από σχεδόν ένα μήνα νοσηλείας στο Βοστάνειο νοσοκομείο όπου είχε εισαχθεί με θρομβοεμβολικό επεισόδιο λίγες ημέρες μετά το εμβολιασμό της.

Το δεύτερο επεισόδιο αφορά την 36χρονη, η οποία εμφάνισε θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca, διακομίσθηκε από τη Μυτιλήνη στο Ιπποκράτειο και βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Είχαν προηγηθεί τρία περιστατικά στην Κρήτη και ένα στη Θήβα, όπου στο τελευταίο η 45χρονη ασθενής εμφάνισε θρόμβωση μετά το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

The post Συνεδριάζει η επιτροπή για το AstraZeneca appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα