Συνεχιζουν τις κινητοποιησεις τους οι εργαζομενοι στην χαλυβουργια

11:04 22/7/2012 - Πηγή: Fimotro
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν κατά τη γενική τους συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας οι εργαζόμενοι στη Χαλυβουργία, μετά την επέμβαση της Αστυνομίας με εισαγγελική εντολή ύστερα από...
παρέμβαση του πρωθυπουργού, η οποία οδήγησε στο άνοιγμα του εργοστασίου ύστερα από 9 μήνες απεργίας. Η πύλη του εργοστασίου φυλάσσεται από ισχυρή αστυνομική δύναμη και η είσοδος στο εργοστάσιο επιτρέπεται μόνο σε αυτούς που προτίθενται να εργαστούν.
Το θέμα της Χαλυβουργίας έχει εξελιχθεί σε μείζον πολιτικό θέμα,
ενώ η κυβέρνηση διά του Σίμου Κεδίκογλου ανακοίνωσε ότι περισσότεροι από 100 εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας προσέφυγαν στην αστυνομία ζητώντας τη διαφύλαξη του δικαιώματος στην εργασία.
Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε κατά της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το Πήλιο, ενώ επέκρινε τη στάση μέσων μαζικής ενημέρωσης και την αντίδραση της δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για συγχρονισμό μεσών ενημέρωσης, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας. Την κυβέρνηση επέκρινε έντονα και το ΚΚΕ, κατηγορώντας την πως οργάνωσε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επισημαίνουν πως η κυβέρνηση δεν πρέπει να επενδύει στον κοινωνικό αυτοματισμό, ενώ η Χρυσή Αυγή ζητά να ξεκινήσει το εργοστάσιο να λειτουργεί.
Υπέρ των απεργών έχουν ταχθεί η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και πρωτοβάθμια σωματεία, ενώ για το απόγευμα της Δευτέρας έχουν εξαγγελθεί συλλαλητήρια αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα