Συνεχιζουν την απεργια τους και οι διοικητικοι στο εμπ...

23:34 4/12/2013 - Πηγή: Fimotro

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, σε σημερινή συνεδρίασή τους...
Συγκεκριμένα οι δοικητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν να απεργήσουν έως την Παρασκευή, απόφαση που ωστόσο είναι πιθανό να αλλάξει, στη διάρκεια της αυριανής γενικής τους συνέλευσης, αν κρίνουν θετικά τα αποτελέσματα της σημερινής συνάντησης της Ομοσπονδίας τους με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, η οποία είναι σε εξέλιξη.
Σημειώνεται ότι ανοιχτές είναι πλέον έξι από τις εννέα σχολές του Ιδρύματος, καθώς σήμερα έληξε η κατάληψη στις σχολές των Ναυπηγών
και των Τοπογράφων. Κλειστές παραμένουν οι σχολές της Αρχιτεχνονικής, των Μεταλλειολόγων και των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (ΣΕΜΦΕ).
Αύριο Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να καθορίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.
Σύγκλητος ΕΚΠΑ: «Όχι» στην παραπομπή του Θ. Πελεγρίνη
Στο μεταξύ, κατά της παραπομπής του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πειθαρχικό Συμβούλιο τάχθηκε ομόφωνα η Σύγκλητος του Ιδρύματος.
Όπως δήλωσε ο προεδρεύων της Συγκλήτου M. Τσινισιζέλης δεν προκύπτει κανένας λόγος που να δικαιολογεί την παραπομπή του Θ. Πελεγρίνη και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένας λόγος να τεθεί σε αργία.
Στην απόφαση που λήφθηκε ομόφωνα από τα 25 μέλη του οργάνου, που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, η Σύγκλητος δηλώνει επίσης αναρμόδια εκ του νόμου να αποφασίσει για το θέμα της παραπομπής του πρύτανη.
Μιλώντας νωρίτερα σε εκδήλωση των διοικητικών υπαλλήλων στα Προπύλαια, ο Θ. Πελεγρίνης κατηγόρησε το υπουργείο Παιδείας για «αυταρχισμό», ενώ εξαπέλυσε βολές και κατά του Συμβουλίου του Ιδρύματος, υποστηρίζοντας «ότι ενεργεί σαν πέμπτη φάλαγγα του υπουργείου Παιδείας». Επεσήμανε επίσης ότι η ηγεσία του υπουργείου «έχει υποπέσει σε σωρεία λαθών», ενώ δήλωσε πως αισθάνεται «δέος» απέναντι στους υπαλλήλους «που δίνουν το αίμα τους για να σώσουν τη σάρκα τους».

Πυρά Πελεγρίνη στο Υπουργείο Παιδείας «Δεν ξέρω αν θα είμαι αύριο εδώ, αλλά είμαι περήφανος για τους υπαλλήλους του ιδρύματος» τόνισε και κατέληξε: «Προτιμώ ένα πανεπιστήμιο με ζωντανούς φοιτητές τους οποίους θα προσπαθώ να πείσω με επιχειρήματα, ενώ εκείνοι θα με προπηλακίζουν παρά ένα πανεπιστήμιο στο οποίο θα έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή». Στο θέμα της παραπομπής του κ. Πελεγρίνη παρενέβη σήμερα και η ΟΛΜΕ, εκφράζοντας τη συμπαράστασή της στον πρύτανη και κατηγορώντας το υπουργείο Παιδείας ότι ξεπέρασε τα όρια του αυταρχισμού και της καταστολής.
«Με μια σπασμωδική κίνηση, στην προσπάθειά του να επιβάλλει την πολιτική των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων και της διάλυσης των Πανεπιστημίων, διώκει πειθαρχικά τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ Θεοδόση Πελεγρίνη κινώντας πειθαρχική δίωξη» σημειώνει η ΟΛΜΕ και προσθέτει πως «ο μαχητικός αγώνας των συναδέλφων διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ είναι και δικός μας αγώνας ενάντια στις απολύσεις εκπαιδευτικών για την υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα και της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας».
Συνεχίζεται η κατάληψη στο κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η κατάληψη του κτηρίου διοίκησης του ΑΠΘ από φοιτητές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων και με αιτήματα υπέρ της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.
Την κατάληψη ως την Παρασκευή αποφάσισαν οι σύλλογοι φοιτητών των τμημάτων ψυχολογίας και μουσικής, ενώ απόφαση στήριξης πήρε και ο σύλλογος φοιτητών χημικού.
Ο σύλλογος διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος, που βρίσκονται σε στάσεις εργασίας μέχρι την Παρασκευή συζήτησε στο μεταξύ σε σύσκεψή του νωρίτερα σήμερα και το ζήτημα της διακοπής της θέρμανσης των κτηρίων, ως άμεσο ενδεχόμενο, λόγω της διαθεσιμότητας μόνιμων υπάλληλων του τεχνικού κλιμακίου.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα