Συνεχιζονται οι κινητοποιησεις στην τοπικη αυτοδιοικηση...

12:49 9/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Νέα πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΠΟΕ - ΟΤΑ, ...
αντιδρώντας στις κυβερνητικές αποφάσεις για την κινητικότητα.
Λόγω της κινητοποίησης κλείνουν διαδοχικά πολλοί
δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.
Το βράδυ αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ για να εκτιμήσει τα δεδομένα που θα προκύψουν στη διάρκεια της ημέρας.
Νέα συνάντηση ΚΕΔΕ με Γ. Μιχελάκη - Κυρ. Μητσοτάκη
Εν τω μεταξύ, εκπρόσωποι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) είχαν σήμερα το πρωί νέα συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα της κινητικότητας και των απολύσεων.
Σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση ο κ. Μιχελάκης ανέφερε ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων και ότι οι επαφές θα συνεχιστούν, ενώ τόνισε ότι είναι σημαντικό να προχωρήσει η αξιολόγηση των δομών των δήμων.
Το υπουργείο Εσωτερικών εμφανίζεται θετικό και στην ένταξη της ενδο-δημοτικής μετακίνησης υπαλλήλων στο δεύτερο κύμα κινητικότητας στα τέλη του χρόνου.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνης, δήλωσε ότι εκφράστηκε η διαφωνία της Ένωσης στην κατάργηση των αρμοδιοτήτων της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων.
Απαντώντας στις αιχμές που άφησε το πρωί ο κ. Μητσοτάκης για τις καθυστερήσεις στους δήμους, υπογράμμισε ότι τα κριτήρια για την αξιολόγηση έφτασαν στους δήμους στις 4 Μαΐου και σημείωσε ότι «αν υπήρξε καθυστέρηση δεν μπορεί να επιρρίπτονται ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση».
«Θέλουμε να ρωτήσουμε την κυβέρνηση, τι έχει γίνει με την αξιολόγηση των υπουργείων;», ανέφερε, ενώ επισήμανε ότι «πρέπει να γίνει ουσιαστική, σοβαρή και αξιοκρατική αξιολόγηση σε όλο το δημόσιο τομέα».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα