Συνεχίζεται η μάχη για τις αναστολές

Δύσκολο να ολοκληρωθεί σήμερα η διαδικασία

Επιχειρήματα όπως «ασχολείται με τα χωράφια και τα πρόβατα» χρησιμοποίησαν οι καταδικασθέντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, για να πείσουν το δικαστήριο να χορηγήσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στις εφέσεις τους ώστε να μην κρατηθούν.

Το δικαστήριο θα συνεδριάσει στις 10:30 το πρωί με τους κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν σε πρόσκαιρες καθείρξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής,

να προσπαθούν να πείσουν το δικαστήριο να χορηγήσει ανασταλτικό χαρακτήρα στις εφέσεις τους ώστε να μην κρατηθούν.

Η έδρα του δικαστηρίου θα συζητήσει και θα κρίνει αν και ποιες εφέσεις των καταδικασθέντων θα έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα. Αυτό βέβαια είναι πιο χρονοβόρο απ’ ότι ακούγεται. Οι καταδικασθέντες έχουν το δικαίωμα να καλέσουν μάρτυρες. Έπειτα η εισαγγελέας θα κάνει την πρότασή της και έπειτα θα επιχειρηματολογήσουν οι συνήγοροι των καταδικασθέντων. Τέλος, η έδρα θα διακόψει για να πάρει την απόφασή της και θα επιστρέψει για να την ανακοινώσει.

«Έχει δώσει εξετάσεις στην ελληνική κοινωνία και τις έχει περάσει με επιτυχία. Έχει προσφέρει στην χειμαζόμενη από υπογεννητικότητα ελληνική κοινωνία άλλα δύο παιδιά από όταν βγήκε από τη φυλακή (σ.σ. είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση της ΧΑ) Εάν πράγματι μπει στη φυλακή θα μεγαλώσουν τέσσερα παιδιά πολύ προβληματικά για την κοινωνία», ανέφερε ο δικηγόρος του Αναστάσιου Πανταζή.

Πατέρας Μπαρμπαρούση: «Ασχολείται με τα πρόβατα – Δίνει διατροφή 1.500 ευρώ»
«Ασχολείται με τα χωράφια και τα πρόβατα. Μένει μαζί μας σε ένα σπίτι. Ήταν παντρεμένος με αλλοδαπή οικονομική μετανάστρια και χώρισε. Τα παιδιά τους ζουν με τη μητέρα και πληρώνει διατροφή 1.500 ευρώ. Όταν έκλεισαν τα σχολεία ερχόντουσαν», κατέθεσε ο πατέρας του καταδικασμένου σε έξι χρόνια φυλάκιση για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

«Εγώ τελείωσα αν εκτίσει την ποινή του» υποστήριξε ο κ. Μπαρμπαρούσης και συμπλήρωσε: «είμαι 40 χιλιόμετρα από το Αγρίνιο. Μέχρι το 2017 βοσκούσα τα πρόβατα. Δεν είχα πρόβλημα όρασης. Τώρα έχω και η γυναίκα μου έχει αναπηρία 50%».

Μόλις ολοκληρώθηκε η κατάθεση, η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη είπε στον κ. Μπαρμπαρούση πως μπορεί να αποχωρήσει. Τότε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής ρώτησε αν μπορεί να φύγει και αυτός από την αίθουσα του δικαστηρίου, με την κα Λεπενιώτη να του απαντά: «εσείς είστε κατηγορούμενος. Μετά από 5,5 χρόνια, σας βλέπουμε σήμερα».

Αρχικά ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης είχε επιχειρήσει να μην καθίσει δίπλα στους άλλους καταδικασθέντες με την κα Λεπενιώτη να του λέει: «μιας και ήρθατε καθίστε μπροστά με τους άλλους κατηγορούμενους».

Στο δικαστήριο βρίσκονται και οι Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος ο πρώτος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ο δεύτερος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης σε δέκα χρόνια φυλάκιση.

Με δάκρυα στα μάτια η αρραβωνιαστικιά Καζαντζόγλου
Η αρραβωνιαστικιά του Ιωάννη Καζαντζόγλου, ο οποίος έχει καταδικασθεί για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα σε 10 έτη και 2 μήνες, προσήλθε να καταθέσει στο δικαστήριο.

Με δάκρυα στα μάτια η μάρτυρας είπεβότι γνωρίζει το σύντροφό της από 16 ετών, πως η ίδια δεν εργάζεται και ότι ο πατέρας του αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Δήλωσε ακόμη ότι είναι έγκυος από τον καταδικασθέντα και ότι έχει δυο παιδιά ακόμη από άλλο γάμο, τα οποία στηρίζει ο Ιω. Καζαντζόγλου.

«Ο Νίκος Κούζηλος ουδεμία σχέση έχει με το χώρο»: Τι κατέθεσε ο ανιψιός του
Ο ανιψιός του πρώην βουλευτή Νίκου Κούζηλου κατέθεσε ως μάρτυρας υποστηρίζοντας ότι η οικογένειά του εξαρτάται από αυτόν. «Ο Νίκος Κούζηλος κάθε περίπτωση θα πρέπει να παραμείνει στο σπίτι του κοντά στην οικογένειά του, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο πατέρας του. Ουδεμία σχέση έχει με το χώρο. Οι μόνες σχέσεις που έχει, είναι με το σπίτι του και τη δουλειά του γιατί από αυτόν εξαρτώνται δύο οικογένειες» είπε χαρακτηριστικά ο ανιψιός του.

The post Συνεχίζεται η μάχη για τις αναστολές appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα