Συνεχιζεται για δευτερη μερα η αξιολογηση της τροικας στην κυπρο...

10:22 18/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, όλα τα κεφάλαια του μνημονίου είναι ανοιχτά, αξιολογούνται και θα κλείσουν ως την 31η Ιουλίου, ημερομηνία αναχώρησης ...
της τρόικας από την Κύπρο.
Διάφορες ομάδες τεχνοκρατών θα συνεδριάζουν παράλληλα από το πρωί τόσο στο υπουργείο Οικονομικών όσο και την Κεντρική Τράπεζα για θέματα όπως τα δημοσιονομικά,
οι μακροοικονομικές εξελίξεις, η πλήρης υλοποίηση της ευρωπαϊκής οδηγίας για τις υπηρεσίες, η Τράπεζα Κύπρου και ο συνεργατισμός.
Συνεχίζεται σήμερα το πρωί η αξιολόγηση της εφαρμογής του κυπριακού μνημονίου από τους τεχνοκράτες της τρόικας, κλιμάκιο της οποίας θα βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ ένα δεύτερο κλιμάκιο θα βρίσκεται στην Κεντρική Τράπεζα.
Η έξοδος της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης μέχρι το τέλος Ιουλίου ή τις αρχές Αυγούστου είναι ένας από τους πιο βασικούς στόχους των επαφών της τρόικας στη Λευκωσία. Με την έξοδο της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης θα τεθούν χρονοδιαγράμματα για άρση των περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων.
Καθοριστικής σημασίας για την έξοδο της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης είναι η ολοκλήρωση της αποτίμησης του ενεργητικού της από την KPMG. Στελέχη του οίκου θα συναντηθούν σήμερα με τεχνοκράτες της τρόικας και μέχρι αύριο θα πρέπει να έχουν ετοιμάσει ενδιάμεση έκθεση.
Πηγή: ΚΥΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα