Συνεχιζει τις επιθεσεις στο συριζα με θετικα ομως πια μηνυματα ...

15:31 9/1/2015 - Πηγή: Fimotro
Χωρίς να εγκαταλείψει τις επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ και τις προειδοποιήσεις...
για τα δεινά που θα επισωρεύσει στην χώρα ενδεχόμενη επικράτησή του ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς εμπλουτίζει τον προεκλογικό του λόγο με θετικά μηνύματα.

Ήδη έχει δεσμευθεί ότι δεν θα υπάρξει μείωση συντάξεων και εισοδημάτων καθώς επίσης ότι από το 2015 θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ και θα αποδίδεται στην
Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επίσης υπόσχεται μείωση των φορολογικών συντελεστών από το 42% στο 35% για τα εισοδήματα και στο 15% από το 25% για τις επιχειρήσεις καθώς και μείωση των ανώτερων συντελεστών του ΦΠΑ. Ο κ. Σαμαράς αφήνει να εννοηθεί ότι αυτά είναι ένα δείγμα μόνο καθώς το σύνολο του προγράμμαματος για την οικονομία και την κοινωνία θα την παρουσιάσει αύριο Σάββατο. Ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να οικοδομήσει μία εικόνα αξιοπιστίας ότι τα πολλά ή λίγα που υπόσχεται θα τα πραγματοποιήσει γιατί μέχρι τώρα στα δυόμισι χρόνια της διακυβέρνησής του δημιούργησε τις προϋποθέσεις ώστε να αντέξει οι οικονομία τις παροχές. Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο λέει ότι τις παροχές του είτε δεν θα τις υλοποιήσει είτε θα τις πληρώσουν οι πολίτες στο πολλαπλάσιο. Παράλληλα με την καλλιέργεια της ανασφάλειας που προκαλεί σε κάποιες μερίδες πολιτών ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σαμαράς εκφράζει έναν σκληρό δεξιό λόγο για τα θέματα ασφάλειας και για το μεταναστευτικό με εμφανή στόχο αφενός να συσπειρώσει τον χώρο της ΝΔ και αφετέρου να αποσπάσει ψηφοφόρους από τους ΑΝΕΛ αλλά και την Χρυσή Αυγή. Οι υψηλοί τόνοι και η πόλωση ευνοεί τη ΝΔ όπως άλλωστε και τον ΣΥΡΙΖΑ και συμπιέζει τα μικρότερα κόμματα.

Διεύρυνση όμως τόσο προς τα δεξιά όσο και προς τα Αριστερά επιχειρεί ο πρωθυπουργός και μέσω των ψηφοδελτίων τα οποία θα παρουσιάσει από σήμερα μετά την Εκτελεστική Επιτροπή του της ΝΔ στις 11.00 το πρωί. Σε επίπεδο κορυφής ήδη ανακοίνωσε την υποψηφιότητα στην Κέρκυρα της κυρίας Άντζελας Γκερέκου καθώς και του κ. Βασίλη Οικονόμου που είχε ξεκινήσει από το ΠΑΣΟΚ και συνέχισε στην ΔΗΜΑΡ. Είναι πιθανόν ο κ. Οικονόμου να είναι υποψήφιος στην τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο σε μη εκλόγιμη θέση θα είναι και η προερχόμενη από τον ΛΑΟΣ κα Νίκη Τζαβέλα που όμως στις ευρωεκλογές είχε κατέβει με τη ΝΔ ενώ μέχρι αργά χθες το βράδυ ήταν κοντά σε συμφωνία για να συμπεριληφθεί και ο κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης. ΣΤα ψηφοδέλτια θα είναι οι κ.κ. Νταβρής στην Άρτα και Κασαπίδης στην Κοζάνη που είχαν ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης στον Έβρο.

Σήμερα ο κ. Σαμαράς θα πραγματοποιήσει προεκλογική επίσκεψη στην Ρόδο όπου κατεβαίνει η κυρία Μίκα Ιατρίδη που αποχώρησε από τους ΑΝΕΛ και ψήφισε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το Σάββατο θα παρουσιάσει το οικονομικό του πρόγραμμα σε εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ενώ για τις επόμενες ημέρες είναι προγραμματισμένες περιοδείες στην Δυτική Ελλάδα και στα Ιωάννινα. Αν και η ανταπόκριση του κόσμου δεν έχει σχέση με άλλες ένδοξες εποχές ο κ. Σαμαράς φαίνεται ότι θα συνεχίσει αυτού του είδους την προεκλογική καμπάνια.
Keywords
Τυχαία Θέματα