ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ

16:56 4/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Μετά το πέρας της συνάντησής τους, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Κώστας Παπακώστας, ανέφεραν ότι μίλησαν για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, για την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών, για τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή, για τις εξελίξεις στη Λιβύη...
και για το τι γίνεται στην ΕΕ σε ό,τι αφορά τον πυλώνα της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας, όπου και οι δύο
χώρες μετέχουν.
Σε ερώτηση για το αν ισχύει το Δόγμα Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «Έχουμε πει κατ' επανάληψη ότι αυτό που ισχύει είναι η μόνιμη διαρθρωμένη συνεργασία δύο κρατών - μελών της ΕΕ, που συνδέονται με εθνικούς και ιστορικούς δεσμούς και μοιράζονται το ενδιαφέρον για την ίδια περιοχή της Μεσογείου. Άρα, αυτό που λέμε, είναι αυτό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής και τώρα φαίνεται πάρα πολύ καθαρά στην υπόθεση της Λιβύης πόσο κρίσιμος είναι ο ρόλος και των δύο κρατών».
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμπλήρωσε ότι η λύση στην κρίση της Λιβύης θα είναι διπλωματική και πολιτική. «Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις συνιστούν ένα μέσο άσκησης πίεσης, συνιστούν ένα μέσο προστασίας των αμάχων, ένα μέσο διευκόλυνσης των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτές καθ’ εαυτές λύση. Σεβόμαστε, συνεπώς, το πλαίσιο που έχει θέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ» σημείωσε.
Όσο για την αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ αρμοδιότητας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «Εμείς έχουμε τις αμυντικές βιομηχανίες και για την ακρίβεια έχουμε μία, η οποία ανήκει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας: τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, τα οποία περιλαμβάνονται στον κατάλογο των υπό ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεων, με βάση τις προτάσεις που θα μας υποβάλει ο χρηματο-οικονομικός σύμβουλος».
«Ο κ. Μπεγλίτης παρακολουθεί το θέμα καθημερινά και με ενημερώνει διαρκώς. Είμαστε αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε αυστηρά χρονοδιαγράμματα, καθώς, όπως ξέρετε, εκεί εφαρμόζεται ο νόμος που εφαρμόζεται και στον ΟΣΕ» κατέληξε.
Keywords
Τυχαία Θέματα