Συναντηση θα εχουν μπ. ομπαμα-μπ.νετανιαχου, εν μεσω εντασης με το ιραν

12:15 21/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ, θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον για να προετοιμάσει τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου στις 5 Μαρτίου, μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο...
του Ισραήλ. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί εν μέσω έντασης με το Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο, δεν έχει οριστεί η ημερομηνία αναχώρησης του Εχούντ Μπαράκ, ο οποίος, όμως, αναμένεται να βρίσκεται στην Ουάσινγκτον αρκετές ημέρες πριν από τη συνάντηση των δύο ηγετών στον Λευκό Οίκο.

Εκπρόσωπος
του υπουργείου Άμυνας στο Τελ Αβίβ δεν σχολίασε την πληροφορία.

Η συνάντηση Ομπάμα - Νετανιάχου πραγματοποιείται εν μέσω εντάσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το Ισραήλ εξετάζει την πιθανότητα να προχωρήσει ή όχι σε βομβαρδισμούς με στόχο τη διακοπή του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος. Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ και οι δυτικοί σύμμαχοί τους ενισχύουν τις -κυρίως οικονομικές- κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης.

Ο Ισραηλινός υφυπουργός Εξωτερικών, Ντάνι Αγιαλόν, τόνισε την Τρίτη ότι «δεν υπάρχει κρίση για το Ιράν ανάμεσα σε δύο φίλες χώρες, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ».

«Οι συζητήσεις μας είναι εποικοδομητικές και οι απόψεις μας συγκλίνουν όλο και περισσότερο. Θα έρθουμε σε συνεννόηση με τους Αμερικανούς, αλλά κάθε χώρα είναι κυρίαρχη και θα πάρει τις δικές της αποφάσεις» επισήμανε.
Keywords
Τυχαία Θέματα