Συναντηση ολαντ-γιουνκερ

08:53 11/5/2012 - Πηγή: Fimotro
Η ανάπτυξη βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν την Τετάρτη ο απερχόμενος επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με τον εκλεγμένο πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. «Ο κ. Γιούνκερ είναι ένας άνθρωπος που δεν δυσκολεύτηκε να ακούσει τις θέσεις του Ολάντ και ξέρει ότι πρέπει να στηριχθεί στην ανάπτυξη», είπε ο εκπρόσωπος του...
Ολάντ, Πιερ Μοσκοβισί, μετά την συνάντηση.

Οι δύο άνδρες είχαν μια «ειλικρινή και φιλική» ανταλλαγή απόψεων η οποία «θα επιτρέψει να κατανοήσουμε ακόμη καλύτερα ποια είναι η
κατάσταση στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Από την πλευρά του ο Γιούνκερ απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την ουσία της συζήτησής του με τον εκλεγμένο πρόεδρο της Γαλλίας.

Την Τετάρτη ο Ολάντ συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν βαν Ρομπάι, στην προσπάθειά του να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο ώστε να προστεθούν σε αυτό και μέτρα που θα προωθούν την ανάπτυξη, όπως δήλωνε προεκλογικά.

Ωστόσο η Γερμανία είναι κατηγορηματικά αντίθετη σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σημειώνεται πάντως ότι ο Ολάντ θα συναντηθεί με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ το απόγευμα της ερχόμενης Τρίτης, αφού προηγουμένως ορκιστεί και αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του ως αρχηγός του γαλλικού κράτους.

Για το σκοπό αυτό ο Ολάντ θα μεταβεί στο Βερολίνο όπου προγραμματίζεται γεύμα εργασίας και συνέντευξη Τύπου.
Keywords
Τυχαία Θέματα