Συναντηση μοντι- βαν ρομπαι την ερχομενη δευτερα

21:37 13/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι θα μεταβεί την ερχόμενη Δευτέρα στη Ρώμη, όπου θα έχει συνάντηση με τον Μάριο Μόντι, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι υπηρεσίες Τύπου του Ιταλού...
πρωθυπουργού.
Η επίσκεψη αυτή, η οποία αφορά την οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση στους κόλπους της ΕΕ, θα γίνει τέσσερις ημέρες πριν από εκείνη που θα πραγματοποιήσουν από κοινού ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ,
για να έχουν συνομιλίες με τον Μόντι.
Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ θα πραγματοποιήσει και αυτός προσεχώς επίσκεψη στη Ρώμη, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής η ημερομηνία κατά την οποία θα γίνει αυτή.
Ο Μόντι θα μεταβεί εξάλλου την Τετάρτη στο Λονδίνο, για να συναντήσει τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Κάμερον και να εκφωνήσει ομιλία στο London School of Economics.
Ο Μόντι επιθυμεί η ΕΕ να συμφωνήσει στο τέλος του μήνα, κατά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, για τους νέους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος υιοθέτησε ένα σχέδιο λιτότητας για να καθησυχάσει τις χρηματαγορές για την οικονομική κατάσταση στη χώρα του, επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί η ΕΕ για την ανάκαμψη της ανάπτυξης.
Keywords
Τυχαία Θέματα